Домът е там, където е здравето ... Може би ще

...
Домът е там, където е здравето ... Може би ще
Коментари Харесай

6 признака, че дома ви е мръсен и е крайно време да изчистите

Домът е там, където е здравето...

Може би ще прекарате известно време сред праха. Ще оставите кучето да спи в леглото. Ще пренебрегнете мъниста влага върху прозореца на банята. Понякога тези неща са лесни за пропускане. За страдание те могат да разболеят вас и вашето семейство.

Възможно е да почиствате постоянно, само че да пропускате някои дребни, само че значими неща. Трудно е, само че спазването на тези значими препоръки може да ви помогне да запазите здравето си и вашето семейство.

1.            В дома ви има прекалено много влага

Докато влагата в дома е естествена - къпането, готвенето и даже дишането способстват - несъразмерната влага не е. Мухълът обича влажната среда и в случай че в дома има несъразмерна влага, той безусловно ще пораства, изключително в ъглите и таваните.

2.            Забравяте да почистите филтъра на прохосмукачката

Това ще обезпечи ефикасна функционалност на прахосмукачката, като в същото време ще резервира живота ѝ.

3.            Не почиствате отворите и каналите

Вентилационните отвори може да не са пред очите ви, като мръсните чинии, само че това не значи, че не се нуждаят от разчистване. Вентилационните отвори приютяват доста прахуляк от въздуха и когато включите отоплението или климатика, всички тези прахови частици се преразпределят в къщата ви.

4.            Вашата баня е с неприятна вентилация

Държите ли прозореца отворен или употребявате вентилатора, когато се къпете? Излишната влага може освен да докара до обособяване на боята и тапета, само че и предизвиква появяването на плесен, който може да процъфтява и да се развъжда на закрито, увреждайки къщата ви и евентуално здравето ви.

5.            Използвате неверни домашен почистващи препарати

Докато пръскате почистващ препарат из къщата, той се утаява върху всички типове повърхности. Плюс това, вдишвате го, до момента в който пръскате. В света на COVID-19 хората почистват по-често от всеки път. Правилното разчистване е от решаващо значение освен за отбрана против вируса, само че и за предотвратяване от излагане на нападателни химикали. Освен това нормалните домашен химикали - артикули за баня, сапун за чинии, белина - могат да увредят дихателните пътища и белите дробове.

Пускането на прахосмукачка един път седмично и избърсването на плотовете значи, че събирате 1/3 от праха в дома. Той се натрупва всеки ден и колкото повече време изпускате, без да го избършете, толкоз повече се излагате на нездравословни частици. Използвайте влажна забрадка, с цел да събирате прахуляк. Също по този начин не забравяйте да чистите от високо към ниско.

6.            Спалнята ви е мухлясала

Въпреки че пускате прахосмукачката и бършете прахуляк, в действителност би трябвало да преместите скрина, бюрата и другите мебели, с цел да почистите усърдно. Дръпнете леглото си от стената и може да останете шокирани да видите какъв брой отпадък се събира тъкмо над главата ви. Не забравяйте постоянно да перете спалното си долни дрехи - един път на една до две седмици - и се уверете, че имате добър протектор за матрака.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР