Домът е нашата крепост, но понякога тази крепост има градина

...
Домът е нашата крепост, но понякога тази крепост има градина
Коментари Харесай

Кажи ми каква градина искаш, да ти кажа как да си я направиш

Домът е нашата цитадела, само че от време на време тази цитадела има градина и двор, който можем да превърнем... в оазис. И до момента в който извън светът си прави каквото желае, ние можем да седим на шезлонг и под чадър, и да отпиваме пресен коктейл в личната ни луксозна, зелена градина.

За да стигнем до този миг обаче, би трябвало да поработим по основаването на оазиса. Да планираме, подредим и обзаведем този дребен сектор от вкъщи ни, в който да отмаряме и да каним посетители през дългите летни вечери.

Ето няколко хрумвания за бързо привеждане на двора или градината в човешки тип, допускащ обтягане на кълка върху одеало или даже нещо още по-романтично и изтънчено.

 f iStock

Лежерен прованалски жанр

Ако имате дребен двор или градинка, в които няма кой знае какъв брой варианти за обзавеждане, може просто да се погрижите за озеленяването и обезпечаването на обикновени принадлежности за улеснение. Окосете тревата, засадете няколко лалета и нарциси (кокичетата, някак мистериозни, сами си поникват) и сложете няколко култивиран фигурки из ъглите – единствено внимавайте да не прекалите и да се окаже, че от всеки метър дебне джудже или щъркел. Четири стола и масичка са задоволителни, с цел да трансфорат неуютния двор в прелестно местенце за пийване на напитки с другари, или за четене на книжки в уединение, или даже за отворен офис – за тези, които могат да си го разрешат.

Класически култивиран жанр

Мебели от ратан, изрядно окосена трева, озеленяване като на картинка от списание, шатри с бели пердета и пауни, които бродят добродушно из двора - в случай че това ви е в главата, като чуете „ градина “, тогава ще би трябвало да инвестирате малко повече, само че напълно не е невероятно да имате градината на фантазиите. Най-лесно обаче ще я имате, в случай че извикате екстериорен дизайнер на градини. Това са хора, които работят тъкмо това – да виждат едно място и да преценяват по какъв начин най-правилно и разумно да го трансфорат в фантазията ви.

 f iStock

Селска идилия

Винаги може пък да си създадете това селско кътче, което постоянно сте желали. Нали знаете – доматчета, лехи с чушки и босилек... хубост! Да си направиш лична градинка със зеленчуци е в действителност супер яка концепция, изключително в града – да, няма да имате чудовищно произвеждане, само че едвам си вършиме салати лятото, ще имате, че даже и малко от горната страна. Само не отивайте прекомерно надалеч – кокошки и зайци в двора към този момент не е доста удачно. Тях е най-добре да си ги отглеждате, когато се сдобиете с същинска, хубава селска къща с двор.

Харесахте ли си някое от предложенията? Или си представяте нещо приблизително сред трите – пауни с кокошки и шатри с воали? Няма проблем! В края на краищата, това си е вашият двор и вашата градина, каквото желаете – това ще си извършите от нея, стига да не пречи на другите. Всичко останало може да планирате и реализирате в действителност бързо, тъй като даже да нямате нужната сума, заровена в гърне в двора,, Cash Credit е тук тъкмо за такива моменти.

И да ни поканите на по пиво в градината!

 f iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР