Домат, достоен за рекордите на Гинес, отгледа в двора на

...
Домат, достоен за рекордите на Гинес, отгледа в двора на
Коментари Харесай

Домат гигант отгледа баба Мария

Домат, заслужен за върховете на Гинес, отгледа в двора на къщата си в с. Сива река 82-годишната Мария Тодорова. Червеният зарзават е с тегло тъкмо 2,050 кг, а обиколката му е 59 см., заяви " Старият мост ".

Доматът колос е от сорта " Розова магия ". Баба Мария купила семената от София, а приготвения от нея разсад засадила в двора си - общо 45 корена. Всички растения родили едри вкусни домати, само че рекордьорът изумил както стопанката, по този начин и съседите й.

Освен домати, баба Мария отглежда в добре подредения си двор от 1 декар чушки, зелен фасул, тикви и други Най-много обаче са цветята - разнообразни типове и от хубави, по-хубави. Те са моята уязвимост, споделя грижовната господарка.

Никога не употребявам тор за растенията си, единствено ги обливам с вода, акцентира еко качествата на продукцията си баба Мария.

Въпреки че професионално не се е занимавала със земеделие / била е тъкачка, магазинерка/, тя е придобила забележителни умения в развъждането на зеленчуци. Най-важното е да се грижиш за растенията с готовност и обич, споделя младоликата и витална за годините си Мария Тодорова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР