Домашното насилие вече го има във всяко второ или трето

...
Домашното насилие вече го има във всяко второ или трето
Коментари Харесай

Психиатър обясни какво може да подтикне баща да изхвърли детето си от мост

Домашното принуждение към този момент го има във всяко второ или трето семейство у нас. До този резултат се стига поради една систематична многогодишна работа, защото всичко стартира с възпитанието на детето. Моделите на държание при пубертета също са значими, тъй като това е интервалът, при който детето стартира да копира държанието на родителите си. Това съобщи психиатърът доктор Веселин Герев в студиото на ''Здравей, България'' в ефира Нова телевизия по отношение на трагичния случай в Габрово, при който татко изхвърли 5-годишния си наследник от мост.

,,Този човек е хвърлил сина си, просто тъй като детето му е било на разположение. Майката я нямало и той е решил да ѝ отмъсти по този метод. В случая не приказваме за психологично болен човек, а за един приключен умопобъркан. За него хората са едни движимости, а самият той е лишен от страст и кадърен на импулсивна експанзия. Да си захвърли детето от моста за него е било като да хвърли торбичка с отпадък, тъй като - отново дублирам - става въпрос за приключен психопат'', разяснява експертът.

,,Такива хора са рискови във всеки един миг, изключително когато одобряват алкохол и опиати. Това са хора с доминантна роля и които са привикнали да постановат мнението си над останалите'', добави в умозаключение доктор Герев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР