Домашното кино по БНТ1 през уикенда представя две изключителни черно-бели

...
Домашното кино по БНТ1 през уикенда представя две изключителни черно-бели
Коментари Харесай

Черно-бяла класика по БНТ

Домашното кино по БНТ1 през уикенда показва две изключителни черно-бели класики. На 4 април от 15 часа е „ Великият деспот “ /САЩ, 1940/ на сценариста режисьор Чарли Чаплин, който е и в основната роля. В първия говорящ филм на киногения му партнират Полет Годар, Реджиналд Гардинър и други актьори.

20 години след Първата международна война, която страната Томайния е изгубила, Аденолд Хинкел завзема властта и става безсърдечен деспот. Той има вяра в превъзходството на арийската раса и в унищожаването на евреите. Обикновен  еврейски бръснар обаче не подозира за това състояние, тъй като е в болница след раняването му през войната. Той излиза от болничното заведение, само че страда от амнезия и би трябвало да избавя себе си и околните от преследванията. Филмът е номиниран за пет награди " Оскар ".



       На 5 април от 21 часа – „ Любимец 13 “. Сценаристи са Любен Попов и Владимир Янчев, който е режисьор на комедията. Оператор е Георги Георгиев, музиката е на Петър Ступел. В функциите са Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Елена Хранова, Петко Карлуковски, Георги Парцалев, Георги Калоянчев.... Радославов е нападател в недодялан тим, само че от столичен треньор получава покана за София. Заминава и се влюбва в Елена. Неговият брат близнак, с цел да остане и столицата, се показва за Радославов и приема от негово име всички мачове. Следват голям брой комични недоразумения.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР