Домашно средство за кашлица – по-добро от лекарствата. Много хора

...
Домашно средство за кашлица – по-добро от лекарствата. Много хора
Коментари Харесай

Домашно средство за кашлица успокоява възпалението веднага

Домашно средство за кашлица – по-добро от медикаментите.

Много хора се борят с кашлица и настинки през студените месеци. Чаша мляко с кромид лук постоянно могат да бъдат доста по-ефективни от медикаментите от аптеката – изключително когато става въпрос за началото на заболяването. Това естествено лекарство за кашлица също отстранява слузта и дразненето – в случай че го приготвите в първия етап на заболяването, няма да дадете късмет на заболяването да се развие и кашлицата бързо ще отшуми.

Ползите от тази остаряла рецепта
Млякото и лукът дължат своята мощ и бърз резултат на комбинацията от потребни съставки. Лукът играе съществена роля: съдържащите се в него летливи субстанции имат мощен антивирусен резултат и са най-хубавият асистент за отслабената имунна система.

Млякото е известно със своите успокояващи свойства. Успокоява гърлото, отстранява присъщия сърбеж и облекчава изключително сухата кашлица. Топлата напитка от тези два съставния елемент отпуска бронхите, успокоява, облекчава възпалението и болката. В рецептата се прибавят и мед и масло.

Има няколко метода за подготвяне на този бабин лек за кашлица. Всеки от тях е предопределен за разнообразни затруднения – значимо е да приемете лекарството допустимо най-скоро.

Мляко с лук при суха кашлица
1 литър мляко
1 глава лук
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици масло
щипка сода

Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на 4 части. Сварете го в мляко за 5 минути с масло и сода за самун. След това оставете млякото да се охлади малко и прибавете меда. Пийте на дребни порции през целия ден, поддържайте топло.

Мляко с лук при тежки пристъпи на кашлица
250 мл. мляко
1 огромна глава лук
щипка култивиран чай

Приготвяне:
Сварете лука в млякото с градинския чай до цялостното му омекване и смелете всичко в блендер. Получената примес би трябвало да се пие на дребни дози денем, само че в случай че кашлицата е неприятна даже през нощта – половината количество изпийте преди лягане.

Рецепта за простуда
1 литър мляко
10 дребни глави лук
1 глава чесън
1 супена лъжица мед

Вижте още: Чай от канела и дафинови листа прочиства тялото от отрови

Приготвяне:
Обелете чесъна и нарежете лука на едри части. Добавете ги към млякото и гответе, до момента в който лукът омекне изцяло. След това прецедете лечебното мляко и след изстудяване прибавете меда. Приемайте по 2 супени лъжици 3-4 пъти дневно.

Това домашно средство за кашлица ще ви помогне незабавно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР