Домашният скраб от мед, кисело мляко и кафе е много

...
Домашният скраб от мед, кисело мляко и кафе е много
Коментари Харесай

Как да си направим домашен скраб с продукти от кухнята?

Домашният скраб от мед, кисело мляко и кафе е доста потребен за тялото и за хората с кожни проблеми. Нека да създадем разбор на продуктите, които се употребяват за изработката.

Медът е най-универсалният артикул за лекуване на всевъзможни болести. Като стартираме от бронхиални проблеми и стигнем чак до кожни болести. Медът подхранва кожата, прави я по-гладка, по-мека и даже в по-честа приложимост може да заличи кожни формирания.

Препоръчително е, когато вършиме домакински скраб с артикули от кухнята, медът да бъде леко затоплен. Това е по този начин, тъй като ще е по-лесен за разнасяне и разбъркване с останалите два продукта и по-лесно ще проникне в кожата, когато е близо до телесната ви температура.

Ползите от киселото мляко също са доста. Него пък е добре да изберете с по-висока масленост. Колкото по-маслено е, толкоз е по-добре за кожата ви. То хидратира в дълбочина, за него не е наложително да е топло, само че е добре да не е и непосредствено от хладилника. В композиция с меда е доста потребно за кожата.

Кафето би трябвало да е смляно. То работи като пясък в цялата примес за домакински скраб и отстранява натрупванията по кожата.

За изработката на скраба за едно прилагане са ви нужни - половин кофичка кисело мляко, една огромна лъжица мед и чаена лъжичка кафе. Може да извършите и по-голяма доза и да си я държите в хладилника до последващо прилагане, само че е добре млякото да е прясно.

 Скраб с мляко и мед

Когато вършим домакински скраб, първо слагаме млякото, след това меда и най-после кафето, като първите две съставки ги бъркате доста добре - към 3-4 минути, а кафето и няколко секунди са му задоволителни. Иначе ще се разтвори изцяло и няма да има стремежи резултат. А то би трябвало да е на бучици.

Може да нанесете сместа с гъба за тяло или с ръка, само че ще е хубаво да го извършите с кръгови придвижвания. Кафето, като се изключи че работи като скраб, има и работи антицелулитно деяние в областите, където имате потребност, загрява кожата и я стяга в допълнение.

Мажете скраба по местата, където желаете, добре е да постоите 10-тина минути с него за по-дълбоко поддържане и хидратация най-много. Надявам се да съм била потребна на доста хора!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР