Домашните любимци са около нас непрекъснато. Но за жалост, те

...
Домашните любимци са около нас непрекъснато. Но за жалост, те
Коментари Харесай

Език на домашните любимци: Какво ви казват кучето и котката?

Домашните любимци са към нас непрестанно. Но за жал, те не приказват с човешка тирада, и не всеки път можем да разберем какво ни споделят. Какъв е езикът на кучетата и котките. Какво ви споделя вашият домакински любим?

Език на тялото при котките

Котката е дискретно животно и постоянно душевното ѝ положение се показва посредством избрана позиция на тялото, изражението на очите или ориентацията на ушите. Да забележим какво значи езикът на тялото при котките!

Уши. Да ги държи право напред е знак за благополучие и релаксация. Ушите на котката, свити обратно, показват боязън или нещо, което я нервира.

Очите. Когато са необятно отворени, котката слуша деликатно какво казвате и разширените зеници оповестяват за наближаването на офанзива.

Опашка. Ако опашката на котката е изправена, е нащрек. И в случай че тя също е настръхнала, тя в действителност желае да впечатли съперника си, а късите и бързи придвижвания издават положение на неспокойствие или мощна страст.

 Езикът на кучетата

Положение на тялото. Страхът кара котката да извива тил и да върви с обратно, без да губи от взор съперника си. Следователно котките, които имат тази позиция, се опасяват и се пазят, като по този метод се пробват да наподобяват по-големи и по-заплашителни.

Език на тялото при кучетата

Казва се, че махането с опашка при кучетата е еквивалентно на човешка усмивка. А да оближат ръката ви е знак на признателност, на обич. Освен това кученцето има доста други жестове при другарство.

Уши. Ако четириногият домакински любим е удовлетворен, ушите му имат естествено състояние. Когато е нащрек, кучето наостря уши и в случай че ги свие, се усеща застрашено.

Очите. Когато се опасява, стресира или просто желае да остане единствено, кучето държи очите си полуотворени. Ако, в противен случай, погледът е необятен, гальовен, умоляващ, четириногият ви моли за храна. Веселото куче има искрящи очи, а в случай че държи очите си надалеч от вашите, несъмнено е сторило беля.

Муцуна. Щастливото куче държи устата си леко отворена, отпусната или даже задъхана леко. Четириногият, който се опасява от нещо или някой, държи муцуната си стегната, с ъглите на устата надолу. Ако Шаро ръмжи и демонстрира зъбите си, е ясно, че той не желае да бъдете другари.

 Езикът на котките

Опашка. Игривото, решително и щастливо куче маха с опашка като игла на метроном. И в случай че стартира да трепери и държи опашката си сред краката си, то се опасява. Говорете му и го заведете на познато и по-малко заплашително място. Едва тогава го погалете с нежни придвижвания.

Това са единствено дребни детайли от езика на кучетата и котките. Трябва деликатно да наблюдавате, с цел да знаете какво ви споделят домашните любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР