Домашните любимци от кучешки вид много често споделят леглото на

...
Домашните любимци от кучешки вид много често споделят леглото на
Коментари Харесай

Наистина ли е лошо да споделяте легло с кучето си?

Домашните любимци от кучешки тип доста постоянно споделят леглото на стопаните си. Може ли това да засегне съня на хората и в случай че да, по какъв начин?

В ново проучване по въпроса учените са проучили навиците за сън на 40 здрави възрастни хора на междинна възраст от 44 години, които нямат проблеми със съня. Те са имали куче за домакински любимец на възраст над 6 месеца (а приблизително цифрата е била 5 години), който е спял в спалнята им.

В продължение на 7 нощи участниците са носили екран на интензивността на китката си, а кучетата са носили сходно устройство на нашийника си. Хората са прекарали приблизително 7.9 часа в леглото и 6.7 часа в спане.  Кучетата приблизително са си играли няколко минути, били са дейни в продължение на към час и са спали в продължение на 6.9 часа. Ефикасността на съня на хората (времето действително прекарано в сън в съпоставяне в цялото време, прекарано в леглото) е била приблизително 81 %, без значение от размера на кучето. Процент над 80 се счита за задоволително висок.

Ефикасността е била малко по-ниска, в случай че кучето е било в леглото, вместо някъде другаде в стаята – 80 против 83%. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР