Домашните любимци носят редица ползи за здравето на своите собственици.

...
Домашните любимци носят редица ползи за здравето на своите собственици.
Коментари Харесай

Домашните любимци повишават настроението и лекуват

Домашните любимци носят редица изгоди за здравето на своите притежатели. Ето по какъв начин грижата за животно може да помогне за облекчение на депресията и безпокойството, понижаване на равнищата на стрес и даже възстановяване на здравето на сърцето ви.
Ползите от домашните любимци
Повечето притежатели на домашни любимци са наясно с съответните изгоди, които получават със шерването на живота им с домашни животни. Въпреки това, доста от нас към момента не знаят за изгодите за физическото и психическото здраве, които също съпътстват удоволствието от допира до косматия другар. Едва неотдавна започнаха изследвания за научно проучване на изгодите от връзката човек-животно.
Домашните любимци са се развили, с цел да се приспособят към хората и нашето държание и страсти. Кучетата да вземем за пример могат да схванат доста от думите, които използваме, само че са по-добри в интерпретацията на тона на гласа ни, езика на тялото и жестовете. И като всеки добър човешки другар, лоялното куче ще огледа в очите ви, с цел да реши вашето прочувствено положение и ще се опита да разбере какво мислите и чувствате, както и да разберете по кое време ще бъде идната разходка или игра, несъмнено.
 Куче или котка – какво издава изборът за твоя темперамент? Куче или котка – какво издава изборът за твоя темперамент?
Истината в действителния живот е - тези две доста благи същества не могат да се понасят, въпреки че всяко предписание си има своите изключения. Не с...
Домашните любимци, изключително кучета и котки, могат да понижат напрежението, безпокойството и депресията, да облекчат самотата, да насърчат тренировките и придвижването и даже да подобрят вашето сърдечно-съдово здраве. Грижата за животно може да помогне на децата да порастват по-сигурни и дейни. Домашните любимци също обезпечават скъпи другарства за възрастните хора. Може би най-важното е обаче, че домашният любим може да внесе същинска наслада и безусловна обич към живота ви.
Как домашните любимци могат да повлияят на вашето здраве
Въпреки че хората с домашни любимци кучета постоянно изпитват най-големите изгоди за здравето си, домашният любим не е наложително да бъде куче или котка. Дори гледането на риби в аквариум може да помогне за понижаване на мускулното напрежение и понижаване на пулса.
Проучвания демонстрират, че:
1. Хората с домашни любимци не се оплакват от меланхолия.
 Необичайните домашни любимци на звездите Необичайните домашни любимци на звездите
Веднъж Том Харди реши да иронизира тържествеността на „ аления килим ”, като се появи на премиерата на „ Легендата&ldq...
2. При тях не се установи високо кръвно налягане в стресови обстановки. Едно изследване даже откри, че когато хората с гранична хипертония осиновяват кучета от подслон, кръвното им налягане понижава доста в границите на пет месеца.
3. Нивата на серотонин и допамин, които успокояват и отпускат, се покачват при контакт и игра с домакински любим.
4. Холестеролът не мъчи притежателите на домашни любимци.
5. Тези над 65 години вървят по-рядко при лекарите си, в случай че имат домашни любимци.
Причината е обикновена - домашните любимци извършват главните човешки потребности от досег. Дори закоравелите нарушители в пандиза демонстрират дълготрайни промени в държанието си след другарство с домашни любимци, като доста от тях изпитват взаимна любов за първи път. Погалването, прегръщането или докосването по различен метод на любящо животно може бързо да ви успокои, когато сте в стрес или сте тревожни. Придружаването на домакински любим също може да облекчи самотата и множеството кучета са превъзходен тласък за здравословни тренировки, което може доста да увеличи настроението ви и да облекчи депресията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР