Домашните любимци бързо печелят любовта ни, но дори и в

...
Домашните любимци бързо печелят любовта ни, но дори и в
Коментари Харесай

Тези знаци показват, че кучето не ни харесва ВИДЕО

Домашните любимци бързо печелят любовта ни, само че даже и в най-сплотеното семейство може да има проблеми.

Потребител наTikTok, носещ псевдонима @doghealthwithlol, неотдавна показа видео в платформата, което разкрива знаците, за които би трябвало да следите, с цел да определите дали вашето куче в действителност ви харесва. Те варират от липса на контакт с очи до проявление на експанзия или боязън. Въпреки че тези признаци са правилни, професионалният треньор на кучета Сали Гротини добавя пред Newsweek, че разчитането на възприятията на вашето куче не постоянно е ясно и елементарно.

„ Признаците, които кучетата демонстрират, когато се опасяват или се усещат неловко, са: ушите обратно, опашката надолу и от време на време прибрана сред краката “, сподели Гротини.

Други образци включват, че домашните любимци може да се доближават по-предпазливо и постоянно да заобикалят контакт с очи.

" Много хора считат, че кучето им не ги харесва, кучето може да маха с опашка за другите, само че не и за притежателя. Може би кучето се отдалечава или се крие от притежателя си, може би кучето ръмжи или лае против него ", сподели Гротини. „ Истината е, че кучетата бягат по инстинкт, с цел да се защитят, в сравнение с поради страсти, както вършат хората. “

Куче, което се крие, бяга, лае или ръмжи, евентуално ще бъде изплашено и в този миг се включва инстинктът му да се отбрани или да избяга.

Те могат да имат характер на водачи

Does your dog love you?

За благополучие, единствено тъй като вашето куче не демонстрира същото равнище на обвързаност като вашето кученце от детството или кучето на другар, това не значи, че то не ви харесва. Това може да е образец за разлика в темпераментите.

 „ Може да имат алфа характер. В подобен случай притежателят е просто част от глутницата. Въпреки това, когато пристигна клиент, кучето маха с опашка и се вълнува. Това е ново идване в глутницата, тъй че кучето е готово да ги посрещне с малко повече, в сравнение с в случай че притежателят мине през вратата ", споделя Гротини.

Що се отнася до построяването на връзка с куче, което не наподобява заинтригувано, Гротини също имаше някои препоръки.

„ За да създадете връзка сред вас и вашето куче, би трябвало да мислите като кучето, като следвате темперамента му “, сподели тя. „ И по този начин, имате куче с характерен боязън, кучето евентуално ще бъде такова цялостен живот и може да се утежни с течение на времето – не мислете, че можете да това у тях. Но също по този начин не мислете, че няма да стане близо до вас. "

Разбирането на вашето куче като субект е от значително значение за построяването на страхотни връзки с вашия домакински любим. Кучетата с нападателен характер може да не харесват хората да стоят над тях, да се протягат към тях или да вървят към тях.

Търсенето и разбирането на езика на тялото и знаците на вашето куче са значим метод да знаете по какъв начин да поддържате връзка с него. Гротини поучава, че образованието и рутината са изключително потребни.

„ Най-добрият метод да се свържете с вашето куче е да го научите на допустимо най-вече команди или сигнали, с цел да знае какво да чака и какво следва “, сподели Гротини.

„ Никога не наказвайте кучето “, добави тя. „ Не е отговорно то– кучетата просто вършат неща, които са характерти за типа, и не са присъщи на човешкия мозък. Наказанието ще накара кучето да не желае да бъде към вас. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР