Домашната муха съвсем не е безобиден съжител на човека. Руска

...
Домашната муха съвсем не е безобиден съжител на човека. Руска
Коментари Харесай

Какви болести ни носи домашната муха

Домашната муха напълно не е безопасен съжител на индивида. Руска биоложка описа какви болести носи това насекомо.

От всички типове мухи един от най-опасните е домашната (стайната), защото доста постоянно и от близко поддържа връзка с хората. Лапите, обвивките, хоботите, слюнката и червата на тези инсекти могат да носят патогени на най-опасните болести.

" Първо, мухите придвижват всички чревни инфекции, изключително холерата. Когато имахме проблеми с холерата през 1972 година обърнахме особено внимание на домашните мухи, тъй като това са главните носители. Те носят салмонелоза и разнообразни вируси, само че те не вземат участие в предаването на коронавируси. Те могат да носят аденовируси, да придвижват разнообразни вирусни болести на очите, ларви на хелминти ", споделя проф. лекар Светлана Рославцева пред радио " Спутник ".

Рославцева издава и за способи за отбрана от домашните мухи.

„ Първото нещо, което се предписва в ограниченията за битка с мухите, е хигиена и отново хигиена. Препоръчваме ви първо да обработите боклука, тъй като те се развъждат в гниещи боклуци. Има евтини ефикасни средства за това. Например измежду инсектицидите предлагаме хлорофос. Той е елементарно разтворим във вода и може да се употребява за задачата ", изяснява специалистът.

Възрастните мухи се борят по-трудно, тъй като са станали устойчиви на редица инсектициди, споделя проф. Рославцева.

" Препоръчваме не напръскване с препарат, а потребление на примамки. Първото място заемат водни примамки с хлорофос. Те са доста остаряло средство, само че и до момента работят добре. Ефикасни и неоникотиноидите ", счита специалистът.

Освен това, означи Светлана Рославцев, има и препарати в аерозолни опаковки, с които можете да се борите с мухи на закрито.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР