Домашната козметика е чудесна алтернатива, разнообразие и комфорт за нас,

...
Домашната козметика е чудесна алтернатива, разнообразие и комфорт за нас,
Коментари Харесай

Правила за домашните ни маски

Домашната козметика е чудесна опция, многообразие и комфорт за нас, само че не трябва да забравяме, че тя не е просто да забъркаш нещо и да го сложиш на лицето или косата си. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и както за билките и националната медицина си има правила, по този начин е редно да внимаваме и за всичко, което сме забъркали вкъщи и желаеме да сложим на лицето си. А косата също може рисково да пострада.

Винаги ползвайте чисти артикули за домашната козметика. Проучвайте марки, марки, търсете био документите. Особено в случай че маската е по-специфична - за акне или за кожа с атопичен дерматит. Ако косата ви е боядисана и/или с сензитивен скалп, да вземем за пример, внимавайте кои съставки биха свалили боята или навредили на скалпа.

Проучете всяка съставна част и действието й. Трябва да знаем кое масло за каква коже е уместно. Белтъкът стяга порите, жълтъкът подхранва, медът хидратира и регенерира и така нататък Не може случайно да смесваме артикули и да чакаме избран и издирван резултат.

Всяка маска би трябвало да престои тъкмо време на кожата и на косата. Ако имате мазна кожа и вършиме маска със зелена хума, не оставяйте да изсъхне изцяло и да усещате стягане. Същото важи и за сухата кожа - маската може да хидратира, само че си има лимит. По-дълго не постоянно значи по-добре. С някои маски за коса може да се преспива да вземем за пример.

Не използвайте железни съдове и принадлежности, а тъкмо избрани за тази цел от порцелан, стъкло, пластмаса. Някои съставки като хумата не трябва да се приближават до метал. Тя, както и някои масла трансформират химичните си свойства, щом взаимодействат с метали. Най-добре е да си ползвате една и съща купичка и уред за безредие и нанасяне.

Докато чакате въздействието на маската, можете да свършите още нещо за себе си. Резенчета краставица или изцедени торбички черен чай на клепачите, маска за ръце или пилинг на тялото. Може по едно и също време и за косата да се погрижите през това време.

След като измиете маската, нанесете подобаващ за кожата крем или лосион. Не оставяйте кожата незащитена след сходно интензивно влияние. Лек и хидратиращ крем би дал успокоение и релакс, в случай че няма нещо характерно като следваща грижа.

Споделете маската с другар Направете си домашно спа празненство с приятелки или с порасналата щерка. Чудесно прекарано време в приказки, питиета, хапки и разкрасяване.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР