Домашната дезинфекция на храните и кухненските площи не трябва да

...
Домашната дезинфекция на храните и кухненските площи не трябва да
Коментари Харесай

Домашната дезинфекция на храните и кухненските площи не трябва да бъде пренебрегвана

Домашната стерилизация на храните и кухненските площи не би трябвало да бъде подценявана, поучава Мила Кръстева от Фондация "Mate Kitchen ", предава Българска телеграфна агенция. Така да вземем за пример, всички кухненски плотове и работни повърхности би трябвало да бъдат третирани с препарати, които имат контактно време най-малко 60 секунди.

При потреблението на най-обикновени дезинфекциращи препарати, то би трябвало да се изчака те да престоят по-дълго върху повърхността. Избърсването е добре да става постоянно с кухненска хартия, а не с парцал или гъба.

Препоръчително е да се употребява еднакъв плот, на който да се слагат продуктите, донесени от магазина, а не на случайни места в кухнята, добави тя.

След измиване на продуктите, е добре те да бъдат преопаковани.

Продължава дезинфекцията на пешеходни подлези и контейнери за боклуци в София

Мила Кръстева поучава, да не се режат на една и съща дъска сурови и термично обработени зеленчуци,месо и риба. След всеки артикул, кухненската дъска би трябвало да бъде измивана добре, с цел да се избегне преместването на микроорганизми и патогени.

А във връзка с персоналната хигиена е добре след пазар, първо - да се измиват ръцете, след което да се сменят облеклата и да се употребява домакинска/кухненска престилка.

По предпочитание може да се употребяват ръкавици при миене на плодове и зеленчуци.

Плодовете е хубаво да се изкисват в студена вода най-малко за 2-3 часа, след което ябълките и цитрусовите плодове наложително да се измиват с гъбичка и препарат, сподели още Мила Кръстева.

В бензиностанциите: Дезинфекция и обществена отдалеченост

Зеленчуците е добре да бъдат накисвани за 2-3 часа в студена вода, смесена с малко оцет. Оцетът съставлява един от най-хубавите дезинфектанти за плодове и зеленчуци, тъй като се отличава със мощни антиоксидантни свойства, които убиват нездравословните бактерии от повърхността на продуктите.

Листните зеленчуци се киснат във вода и по-късно щедро се изплакват, а яйцата наложително се измиват с хлорен разтвор или различен сходен препарат.

В момента е добре даже пакетираните артикули да се дезинфекцират извън преди да се приберат в шкафове при други артикули или кухненски принадлежности, сподели още експертът.



Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР