Изображения на „чудо и горко“ в конкурса „Фотограф на дивата природа на годината“

...
Домашна пчела зидарка, среднощни хапки на майчински опосум и макак,
Коментари Харесай

Домашна пчела зидарка, среднощни хапки на майчински опосум и макак, легнал на гърба на елен, са само част от високо оценените изображения от тазгодишното състезание „Фотограф на дивата природа на годината“.

Други изображения включват бизон, който вдига снежна вълна, двойка щъркели срещу горящи пасища в Кения и бедстващ слон след сблъсък с влак.

Фотографът на дивата природа на годината е разработен и продуциран от Природонаучния музей в Лондон, където ще бъде изложена селекция от 100 изображения след обявяването на победителите на 10 октомври.

В своята 59-та година конкурсът получи 49 957 заявки от фотографи от 95 страни, съобщиха организаторите.

Заявките бяха оценени анонимно въз основа на тяхната оригиналност, креативност и технически умения от международен панел от експерти, добавиха организаторите.

Кати Моран, председател на журито, каза, че са усетили „мощно напрежение между чудото и горкото“, когато са избирали изображенията тази година.

„Това, което най-много впечатли журито, беше наборът от теми, от абсолютна красота, рядко срещани поведения и видове до изображения, които са ярки напомняния за това, което правим с естествения свят“, каза тя в прессъобщение.

Дъг Гур, директор на Музея по естествена история, похвали конкурса за представяне на „някои от най-чудните гледки на природата, като същевременно предлага надежда и постижими действия, които посетителите могат да предприемат, за да помогнат за опазването на естествения свят“.

Фотографията е „мощен катализатор за промяна“, когато е изправена пред „неотложни кризи на биоразнообразието и климата“, добави Гър в съобщението.

Изображения от конкурса „Фотограф на дивата природа на годината“ ще бъдат изложени в Природонаучния музей от 13 октомври. След това изложбата ще тръгне на турне във Великобритания и в чужбина, добавиха организаторите.

Call to Earth е редакционна поредица на CNN, която се ангажира да докладва за екологичните предизвикателства, пред които е изправена нашата планета, заедно с решенията. си партнира със CNN, за да повиши осведомеността и образованието по ключови въпроси за устойчивостта и да вдъхнови положителни действия.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР