Домашна акумулаторна система на Toyota се готви да конкурира Tesla

...
Коментари Харесай

Toyota настъпва в бизнеса с домашни батерии


Домашна акумулаторна система на Toyota се готви да конкурира Tesla Powerwall (снимка: Toyota)

Познаваме Toyota като авто производител, само че в този момент тя е подготвена да предложи друго: домашна батерия.

Системите за предпазване на електрическа енергия за дома са все по-динамичен бизнес. Още през 2015 година Tesla показа своята система за предпазване на сила – домашната акумулаторна система Powerwall. Оттогава насам доста други производители се подготвиха да си съперничат в този бързо възходящ сегмент, а Toyota е подготвена да ги конкурира със своята система O-Uchi Kyuden, която може да черпи сила и от електрически автомобили.

Използвайки технология, създадена за електрическите транспортни средства на автомобилния производител, системата има номинален потенциал от 8,7 kWh и номинална мощ от 5,5 kWh.

Инсталирана от външната страна на дома, акумулаторната система може да се зарежда по три разнообразни метода – или от електроразпределителната мрежа, или от слънчеви панели на покрива (или някъде другаде наблизо), или от батерията на личния електрически автомобил на потребителя. O-Uchi Kyuden е предопределена както за ежедневна приложимост, по този начин и като спешен източник на зареждане по време на спирания. Хората, живеещи в къщи в страни с изключително леден климат, обаче би трябвало да са наясно, че температурният работен диапазон крие някои уязвимости: модулът се оправя при температура на околната среда от -20ºC до 45 ºC.

Използвайки съпътстващото приложение за iOS/Android, потребителите могат да ревизират равнището на заряд, да контролират изходящата мощ или да превключват сред разнообразни източници на зареждане. Самата литиева батерия е с размери 1142 x 341 x 432 мм и тежи 142 кг. Адаптер за електрически автомобили и хибриден климатик прибавят спомагателни 42 кг към това тегло.

Засега се знае, че в началото системата O-Uchi Kyuden ще бъде налична единствено в Япония, като продажбите за строители на жилища и строителни компании ще стартират през август.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР