Домашен арест за двамата сирийци. Това постанови Специализираният наказателен съд,

...
Домашен арест за двамата сирийци. Това постанови Специализираният наказателен съд,
Коментари Харесай

Домашен арест за двамата сирийци, замесени с фалшиви ТЕЛК решения

Домашен арест за двамата сирийци. Това постанови Специализираният углавен съд, който гледа ограниченията за неотклонение на петима лекари и един медиатор.

Съдът постанови останалите четирима да бъдат освободени неотложно, откакто им бъдат връчени персоналните карти. Според съда няма доказателства за проведена незаконна група.

Те бяха упрекнати, че са взели участие в скица за издаване на подправени решения от ТЕЛК.

Заседанието стартира малко след 18 ч., съдът изслуша тезата на държавното обвиняване, което искаше най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража” и за шестимата упрекнати – двамата посредници-сирийци – Райян Шахуд и Уафик Шахуд, и лекарите Петко Ников, Юлиян Крумов, Ваня Петкова и Мима Великова.

Според събраните показания от 15 очевидци, част от които са били разпитани и пред осъждам, всеки един от тях е давал на Шахуд по 500 лева за приемане на пенсия за 72% неработоспособност.

Същата сума се е плащала и за възобновяване на остаряло подправено ТЕЛК решение, а за издаване на нов документ за неработоспособност сумата е стигала до 1500 лева По-рано в залата стана ясно, че в банкова касета на името на Уафик Шахуд, прокуратурата е разкрила 1 млн. и 400 хиляди лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР