Домакинствата в Европейския съюз са изразходвали средно около 2,6 процента

...
Домакинствата в Европейския съюз са изразходвали средно около 2,6 процента
Коментари Харесай

БГ семействата са отделяли най-малко от разходите си за култура в ЕС

Домакинствата в Европейския съюз са изразходвали приблизително към 2,6 % от общите си разноски за културни действия през 2020 година

В осем членки на Европейски Съюз семействата са имали по-високи разноски за просвета, в сравнение с междинното равнище в Евросъюза, а максимален дял от средствата си в сходни действия са влагали семействата в Дания (3,9 процента), Германия (3,7 процента) и Австрия (3,5 процента). Това разкриват най-новите данни на европейската статистическа организация Евростат, проучва Българска телеграфна агенция.

В 13 страни членки делът на разноските на семействата за културни услуги и действия е бил под междинния за Европейски Съюз през 2020 година Най-малко средства за просвета са отделяли семействата в Гърция (1,3 процента), следвани от тези в Литва, Испания и България (1,5 % за всяка).

Изразено в стандарт на покупателна дарба - СПС (условна валута, елиминираща инфлационните разлики сред страните - бел. р.), Австрия (1221 СПС), Германия (1194 СПС), Дания (1173 СПС) и Нидерландия (1026 СПС) са имали най-високи равнища на разноски за културни услуги и действия през 2020 година На другия завършек на скалата, междинният разход на семействата за просвета е бил по-малък от условната граница от 300 СПС в България (193 СПС), Литва (264 СПС), Словакия (282 СПС) и Гърция (296 СПС).

В Европейски Съюз най-голяма част от разноските на семействата за просвета през 2020 година са били употребявани за покупка на компютърна, аудио и видео техника (26,9 процента), за книги и медии (25,1 процента), за възнаграждения на оператори и наемане на съоръжение (20,8 процента), за спектакли и развлечения (13,7 процента), както и за покупка на творби на художествените изкуства.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР