Домакинствата, чиито членове са в трудоспособна възраст са претърпели най-големия

...
Домакинствата, чиито членове са в трудоспособна възраст са претърпели най-големия
Коментари Харесай

Домакинствата в Обединеното кралство страдат от най-големия спад на доходите от 1970 година насам

Домакинствата, чиито членове са в трудоспособна възраст са претърпели най-големия потрес по отношение на приходите за съвсем половин век вследствие на ковид, предава The Independent, базирайки се на разбора на мозъчен концерн.

Пандемията е засегнала финансите фамилиите с 4,5%, съгласно Resolution Foundation. Спадът се пресмята като съпоставят месеците, довели до рецесията, със обстановката през май тази година.

Според отчета това е най-големият спад в краткосрочните приход след инфлацията, провокирана от петролната рецесия в средата на 70-те години.

В отчета се споделя, че държавната поддръжка, като схемата " furlough ", е облекчила удара за милиони хора, само че предизвестява, че е допустимо да се стигне до по-нататъшни шокове във връзка с приходите.

Без интервенция в общественото обезпечаване приходите на най-бедната част от семействата може да паднат с цели 8 на 100.

Финансите на семействата ще пострадат още веднъж, в случай че държавното управление продължи с проектите си да отдръпна скорошното нарастване на кредитни заплащания.

В отчета се отбелязва, че коронавирусната рецесия идва след неприятно десетилетие за растежа на приходите, изключително за семействата с ниски приходи, които претърпяха спад в виталния стандарт през последните години. 2010 година бяха " пагубно десетилетие за виталния стандарт " в резултат на предходната финансова рецесия.

Адам Корлет, старши икономист от Resolution Foundation съобщи стандартът на живот в цяла Британия е в застой в годините до края на рецесията и е паднал при най-бедните фамилии. " Този ​​застой в този момент отстъпи мястото на най-големия потрес за приходите от средата на 70-те години на предишния век, защото стопанската система на Англия - и огромна част от работната й мощ е блокирана ", съобщи още той.

Докладът идва, откакто бизнеса и опозиционните водачи приканиха министрите да разширят схемата, с цел да обиден най-силно потърпевшите браншове, с цел да спрат загубата на работни места.

Органът за търговия с произвеждане изиска държавното управление да удължи помощта за шест месеца, с цел да предотврати съкращенията " в мащаба който не се следи от 80-те години ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР