Домакинства на подобни състезания се печелят с огромен авторитет. Трудно

...
Домакинства на подобни състезания се печелят с огромен авторитет. Трудно
Коментари Харесай

Красен Кралев: Такива домакинства се печелят с огромен авторитет

Домакинства на сходни надпревари се печелят с голям престиж. Трудно се дава домакинство на новобранец в даден спорт. Държавната политика и националната тактика също играят забележителна роля. Това съобщи в студиото на Здравей, България спортния министър Красен Кралев във връзка проведените у нас три международни шампионати – по волейбол, художествена гимнастика и гребане.

,,Организацията е доста комплицирана, само че все пак се оправяме. Основната ни цел с тези семейства е да дадем опция на младежите, най-много на децата, да се допрян до майсторството на българските спортисти'', регистрира Кралев и добави, че страната ни ще се опита да вземе домакинство на олимпийски квалификации.

,,Приходите от трите международни шампионати са главно от продажбите на билети, само че те не са доста скъпи, с цел да чакаме облаги. Както и от телевизионните права, несъмнено. Тези пари, които влизат като приходи, ще се употребяват, с цел да се покрият разноските по организацията'', уточни Кралев.

,,Ежегодно влагаме към 5 милиона лв. в тези семейства. Даваме приоритет на тези спортове, които са категоризирани като по-успешни. Когато работиш и имаш триумфи, тогава ти дават и домакинство'', разяснява министърът.

По отношение на всеобщия спорт Красен Кралев уточни, че той е приоритет на общините, а страната се занимава с създаване на инфраструктура и с елитния спорт.

,,Тази борба с обездвижването на децата се води взаимно и с учителите, с и родителите'', сподели той и подсети, че през последните години страната възобнови доста зали, салони и площадки в цялата страна.

,,30 години страната не беше дала нито един лев за футбола, за последните години направихме най-малко 10 стадиона. Хубаво е за българските почитатели да има един нов народен стадион, който да дава отговор на интернационалните изисквания'', изясни Кралев по отношение на концепцията за построяването на нов народен стадион на стойност 100 милиона лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР