Домакинства, живеещи в населените места в община Ветрино, Варненска област,

...
Домакинства, живеещи в населените места в община Ветрино, Варненска област,
Коментари Харесай

Раздават 248 домашни компостери на домакинства във Варненска област

Домакинства, живеещи в обитаемоте места в община Ветрино, Варненска област, ще получат 248 компостери за култивиран боклуци – за цветя, плодове и зеленчуци, сено, трева, стебла, листа и клони на едногодишни и многогодишни растения. Други 26 ще бъдат ситуирани на публични места – градини, паркове, зелени площи.

Това ще се случи в осъществяване на контракт за доставка на компостери за домашно компостиране и две дробилки за авансово отнасяне, стана ясно на конференция по плана " Изграждане на система за компостиране на място на биоразградими боклуци на територията на община Ветрино “. Финансирането е по Оперативна стратегия " Околна среда “ 2014-2020 година Общата стойност на инвестицията е 237 844, 90 лева Бенефициент е локалната администрация. Основната цел е попречване образуването на биоразградими боклуци посредством обезпечаване на компостери и мобилни уреди за авансово отнасяне, научи Varna24.bg .

Община Ветрино е направила изследване на публичното мнение измежду жителите си по повод потребностите, ползите и готовността за събиране и компостиране на битови биоразградими боклуци. Анализирани са настройките към използването на компост за лични потребности.

Създаден е онлайн информативен портал – greenvetrino.com, извършени са просветителни акции за разпространение на резултатите от плана в пет образователни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР