Домакинското равенство 1:1 със Спортинг (Брага) остави Лудогорец на първо

...
Домакинското равенство 1:1 със Спортинг (Брага) остави Лудогорец на първо
Коментари Харесай

Какво трябва на Лудогорец за 1/16-финал? Ето сметките!

Домакинското тъждество 1:1 със Спортинг (Брага) остави Лудогорец преди всичко в група „ С “ на Лига Европа. Така „ орлите “ резервираха извънредно огромните си шансове за класиране на 1/16-финалите на шампионата. Какви обаче са точно опциите за напредък на разградчани напред в конкуренцията?

БЛИЦ СПОРТ направи известни сметки, с цел да покаже при какви условия Лудогорец е допустимо да се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Това може да стане още след идващия домашен мач против Истанбул Башакшехир на 27 ноември.

В момента Лудогорец е първи в Група „ С “ с актив от осем точки, на една пред Спортинг (Брага). Хофенхайм е трети с четири пункта, а Истанбул Башакшехир е на последната четвърта позиция с две точки.

ПОБЕДА НА ЛУДОГОРЕЦ НАД ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР
Това е идеалният вид за българския първенец, който при триумф над турския отбор сигурно си подсигурява място в идната фаза. Дори и при триумф на Хофенхайм над Спортинг (Брага) в другия мач от групата, преднината на Лудогорец пред немския и португалския тимове ще бъде четири точки преди последните мачове в групата. Ако пък Брага бие Хофе, а „ орлите “ надвият истанбулския отбор, тогава Лудогорец и португалците сигурно не престават напред.

РАВЕН НА ЛУДОГОРЕЦ СРЕЩУ ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР
В този случай първенците ще имат актив от девет точки. Той ще е задоволителен за класиране, в случай че Спортинг (Брага) не загуби от Хофенхайм в другия мач. Тогава разликата сред „ орлите “ и немския отбор ще бъде пет или четири точки и по този начин за разградчани няма да има значение изходът от последния им мач в групата – посещение на Хофенхайм. Ако немците завоюват в Брага, тогава последните мачове ще имат огромно значение и Лудогорец ще има наложителна потребност от точка в Германия на 7 декември.

ЗАГУБА НА ЛУДОГОРЕЦ ОТ ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР
Такъв излаз също може да разреши на Лудогорец да се класира за 1/16-финалите, само че за това би трябвало удобен излаз от останалите мачове до края на групата. Победа на Истанбул Башакшехир в Разград ще донесе на турския отбор актив от пет точки, на три зад “орлите “ и всичко ще зависи от последните мачове в групата, защото истанбулският отбор ще има преимущество в директните мачове. Ако провалянето на Лудогорец е гарнирано с победа на Спортинг (Брага) над Хофенхайм, това изважда немците от битката в групата преди последните мачове. Всеки различен излаз на мача сред Брага и Хофе оставя отбора на Юлиан Нагелсман в играта и той сигурно ще търси наложителна победа над Лудогорец на 7 декември. Тогава доста значим ще бъде и изходът от срещата сред Истанбул Башакшехир и Спортинг (Брага).

БЛИЦ показва всичко за българското присъединяване в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР