Домакинският мач на Лудогорец тази вечер срещу Славия е от

...
Домакинският мач на Лудогорец тази вечер срещу Славия е от
Коментари Харесай

"Лудогорец" може да постави днес исторически антирекорд

Домакинският мач на " Лудогорец " довечера против " Славия " е от доста огромна значимост за треньора Павел Върба. Тимът би трябвало да покаже, че стартира да излиза от дупката, в която е изпаднал, а чехът, че има капацитет да се оправя с сериозни обстановки отвън родното си състезание.

Върба обаче съумя към този момент да запише на сметката си " достижение ", с което несъмнено няма да има мотив да се гордее. Под негово управление " Лудогорец " изравни антирекорда по следващи загуби от дебюта си в елитната ни група през август 2011 година До момента разградчани са в серия от три - 1:3 от " Славия " (в последния мач от миналия сезон), 0:1 от " Локо " (Пд) за Суперкупата на България и 1:3 от " Ботев " (Вр) в I кръг от новия сезон.

Подобна поредица  " Лудогорец " е имал още два пъти, все когато наставник бе Ивайло Петев. При първата (март 2012 г.) тимът губи с 0:1 на открито от " Локо " (Пд), с 2:3 от " Славия " в София и с 0:2 от " Черно море " в Разград. Тогава Петев върна доверието на управлението към себе си с победа с 1:0 като гост над директен съперник - " Левски ". Вторият " черен интервал ", през юли 2013 година, обаче му коства поста - загуба с дузпи от  " Берое " за Суперкупата, 1:2 от " Слован " в Братислава в пресявка за Шампионската лига и 0:1 на открито от " Любимец " за състезание. Извън това " Лудогорец " постоянно е губил най-много до два пъти поред - общо 7 пъти. Това значи, че при нов крах през днешния ден Върба ще влезе в историята на " Лудогорец ", и то не с положително.

От управлението на 9-кратните първенци към този момент не дават признаци на паника и резервират доверие към Върба. Което се отличава от крайните решения, вземани от притежателите Кирил и Георги Домусчиеви за предишни треньори. В един от престоите си Стойчо Стоев бе освободен след тъждество (0:0 със " Славия " през август м.г.), а Георги Дерменджиев научи, че няма да получи нов договор след спечелването на купата през 2015 година По-късно същата година Едуард Ераносян напусна след две следващи загуби - 0:1 от " Локо " (ГО) за купата и 0:2 от " Локо " (Пд).

Разбира се, никой не може да се съпоставя по несполучлив престой с Бруно Рибейро - 6 мача, от които 3 загуби (включително двата резила с молдовския " Милсами " ), 2 победи и тъждество. Но даже и португалецът не позволи 3 загуби подред. Което е още едно доказателство, затвърждаващо усещането за огромно самообладание към Павел Върба. Засега... Защото и самият чех призна, че при крах през днешния ден със " Славия " и в сряда против " Будучност " бъдещето към този момент няма да му е по този начин обезпечено. " Следващите два мача са доста значими за нас и в случай че не ги спечелим, ще е доста неприятно. Знаете по какъв начин е във футбола и всичко може да се случи ", сподели той през вчерашния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР