Домакините с 10 души 75 минути Българският национален отбор по

...
Домакините с 10 души 75 минути Българският национален отбор по
Коментари Харесай

България се провали и срещу Литва

Домакините с 10 души 75 минути

Българският народен тим по футбол взе първата си точка в евроквалификациите от 3-ия опит.

„ Трикольорите “ фиксираха тъждество 1:1 при визитата си на Литва, въпреки че домакините играха съвсем 75 минути с човек по-малко.

Те обаче поведоха малко по-рано, защото Едвинас Гирдвайнис откри след корнер още в 15-ата. В 27-ата Марин Петков възвърне статуквото, само че по-късно нашите по този начин и не съумяха да пробият литовския бетон.

Така двата тима остават единствено с по 1 точка на последните места в класирането на групата, само че домакините са с мач по-малко.

Лидерът Сърбия е с 6 пункта, следван от Унгария и Черна гора с по 3, като всички тимове в потока са изиграли по-малко срещи от нас, тъй че възможностите ни за Евро 2024 към този момент са извънредно оскъдни.

Срещата стартира добре за домакините, чиито почитатели сътвориха отлична атмосфера по трибуните.

Това като че ли разколеба нашите и още в 3-ата минута вратарят Иван Дюлгеров сгреши при изнасянето на топката, само че за благополучие Литва не се възползва.

България отговори в 5-ата минута с първия удар в дуела, нанесен от изрусилия се Мартин Минчев и блокиран в корнер.

Последва подобен и за домакините, а след него още един като след втория те откриха резултата.

Едвинас Гирдвайнис се разписа с акробатично воле за 1:0.

Секунди след подновяването на играта от центъра капитанът ни Кирил Десподов бе фаулиран от Ласицкас, до момента в който излизаше самичък против вратаря, за което бранителят получи пряк червен картон.

Така домакините останаха с човек по-малко още в 17-ата минута, а 10 по-късно България се възползва и изравни.

След късо осъществяване на ъглов удар Марин Петков получи топката и я прати неспасяемо с левия крайник по земя в мрежата – 1:1.

Пет минути по-късно още веднъж Десподов заплаши противниковата отбрана, само че вратарят съумя да избие рисковия му изстрел.

Впоследствие заваля проливен дъжд, а капитанът на домакините се контузи и беше сменен наложително.

Полувремето приключи с шут на Спас Делев, избавен от вратаря на Литва и тъждество 1:1.

На почивката Кръстаич пусна Иван Йорданов и Никола Илиев вместо Спас Делев и Станислав Шопов, а второто полувреме стартира със спокойни 10 минути.

Домакините предстоящо се прибраха в своята половина и заложиха най-вече на отбрана като чак в 58-ата Десподов съумя да стреля с глава, само че неопределено.

В 63-ата Минчев отстъпи мястото си на Илиян Стефанов, а в 74-ата и капитанът Десподов бе сменен, като вместо него се появи Георги Русев.

Капитанската лента пък взе съотборника му в ЦСКА 1948 и голмайстор на родното състезание Ивайло Чочев.

В 79-ата минута двойна промяна извърши и селекционерът на домакините Едгарас Янкаускас, играл под управлението на Жозе Моуриньо в Порто.

Скоро по-късно Никола Илиев опитва воле от отлична позиция, но над вратата, до момента в който в 83-ата минута мощен шут на Чочев бе избит в 17-и корнер за България.

След него домакините пробваха контраофанзива, спряна с цената на жълт картон от Георги Русев, след което още веднъж се прибраха в своята половина.

В 86-ата минута точно Русев опита извънредно атрактивна задна ножица, от границата на наказателното поле, само че прати топката около вратата.

Ударът бе под №20 за България в срещата, а идващите 3 пристигнаха в границите на минута. В 87-ата първо шутове на Чочев и Стефанов бяха блокирани, след което Илиев прати топката едва в ръцете на вратаря.

В заключителните секунди на постоянното време още веднъж Чочев опитва изстрел, от границата на пеналта, само че топката мина около гредата и до края не влезе в мрежата, с цел да завърши срещата с разочароващо за България 1:1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР