Домакините получиха три наказателни удара в решителния мач за титлата

...
Домакините получиха три наказателни удара в решителния мач за титлата
Коментари Харесай

С три дузпи във финала, Катар отново е футболният първенец на Азия

Домакините получиха три наказателни удара в решителния мач за купата
Катар отбрани своята купа и за втори следващ път е футболният първенец на Азия.

Това се случи след победа с 3:1 над Йордания в огромния край, който Катар завоюва на родна земя - на стадион " Лусаил ", където доскоро повече от година Лионел Меси подвигна международната купа с Аржентина.

Така въпреки Катар да не бе измежду главните любимци на букмейкърите, домакинският фактор очевидно се оказа решителен за тима, който завоюва своята втора купа на Азия, освен това поредна.

По този метод катарците се изравняват Южна Корея по континентални титли и остават зад огромните футболни народи като Япония, Иран и Саудитска Арабия.

А през днешния ден против себе си катарците имаха огромната сензация Йордания. Самото постигане на този отбор до финала бе признато като голяма изненада, а Йордания се показа повече от почтено, като в голям интервал от мача играеше по-добре от своя конкурент.

Три дузпи обаче взеха решение мача. Със сигурност три дузпи за домакина будят подозрения, само че това са обстоятелствата.

Голямата звезда на домакините - Акрам Афиф, вкара и трите осъществявания, а с общо 8 гола в хода на целия шампионат, той безусловно короняса своята татковина на футболния престол на Азия.
 Снимка: Getty images
Първият углавен удар пристигна в 22-ата минута. С него Катар поведе в резултата, само че по-късно в продължение на към 50 минути по-силният отбор на терена бе този на Йордания.

След 5-6 пропуща от чисти обстановки и героичен намеси на катарския вратар, Йордания въпреки всичко справедливо изравни, а голът бе дело на Язан Ал-Наймат.

Но секунди по-късни имаше противоречив миг и рухване на катарски състезател в наказателното поле на Йордания. Съдията изчака няколко минути, до момента в който топката излезе от игра, а незабавно по-късно бе привикан да види обстановката с ВАР, като с много противоречиво решение отсъди дузпа, която Афиф трансформира в гола за 2:1.

А в даденото 13-минутно продължение на мача, Катар получи трета дузпа, трети гол на Афиф и купа за домакина на това състезание.
 Снимка: Getty images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР