Домакините от Миньор вдигнаха отборната купа Иво Ангелов“ в седмото

...
Домакините от Миньор вдигнаха отборната купа Иво Ангелов“ в седмото
Коментари Харесай

Миньор вдигна отборната купа „Иво Ангелов“ на турнира по класическа борба

Домакините от Миньор подвигнаха отборната купа „ Иво Ангелов “ в седмото издание на едноименния шампионат по класическа битка в Перник, проведен от международния и европейски първенец. Втори приключи отборът на ЦСКА, следван от Левски.

В конкуренцията която бе за деца, момчета и кадети, стартираха 78 състезатели от 15 клуба, в това число и от Република Северна Македония.

Схватките изгледаха доста от изявените ни борци. В зала „ Борис Гюдеров “ бяха олимпийските първенци Георги Мърков и Армен Назарян, бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев, двукратният международен първенец за юноши и номер 1 в Европа при мъжете Александър Костадинов, международният и европейски първенец Янко Шопов, някогашният треньор в националния отбор Бисер Георгиев, трети от международно и европейско състезание, дългогодишният национал в тежка категория Димитър Кумчев, както и Даниел Александров, европейски вицешампион от 2020, който неотдавна размени спорта с политиката.  Да почете събитието в залата също бе и международната и 4-кратна европейска шампионка Биляна Дудова.

Двама от наследниците на огромните ни първенци също станаха първи. Гриша Назарян, наследник на Армен Назарян, стана първи в категория до 60 кг, а Александър Балабанов, внук на Янко Шопов, победи при 42-килограмовите.

По време на конкуренцията имаше и преборвания, които дефинираха и участниците в противоречивите категории за Балканиадата в Букурещ (Румъния) от 27 до 30 октомври за възраст до 15 и до 17 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР