Домакините на Олимпиадата в Токио нямат резервен план, ако се

...
Домакините на Олимпиадата в Токио нямат резервен план, ако се
Коментари Харесай

Организаторите на Олимпиадата нямат план Б, ако се наложи ново отлагане

Домакините на Олимпиадата в Токио нямат авариен проект, в случай че се нажоли Игрите да бъдат отсрочени още един път поради пандемията от ковид.

Маса Такая, представител на Организационния комитет, съобщи, че работата в Токио продължава с догатката, че надпреварите ще стартират на 23 юли 2021 година, след които и Параолимпийските игри от 24 август. Тези дати бяха избрани предишния месец от Международния олимпийски комитет и японските уредници, откакто пандемията Ковид-19 принуди отлагането на Игрите от лятото на 2020 за 2021 година.

"Работим за новата цел " - разяснява Такая по време на конферентен диалог с публицисти - "Нямаме проект B. "

По време на диалога е заложен въпрос, дали Олимпийските игри могат действително да бъдат извършени след 15 месеца. "Всичко, което мога да ви кажа през днешния ден, е, че новите дати за Олимпиадата и Параолимпиадата са напълно неотдавна одобрени. В това отношение всички заинтригувани страни поставят оптимални старания Игрите да се проведат през идната година ", сподели още Такая.

Олимпиадата в Токио включва 11 000 спортисти, 4400 параолимпийци от 206 страни, както и огромен брой спомагателен личен състав.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР