Домакинът Русия победи с 5:0 отбора на Саудитска Арабия в

...
Домакинът Русия победи с 5:0 отбора на Саудитска Арабия в
Коментари Харесай

Отборът на Русия започна с разгромна победа на Световното

Домакинът Русия победи с 5:0 тима на Саудитска Арабия в мача на откриването на Световното състезание по футбол на стадион „ Лужники “ в Москва. Това беше най-резултатният първи мач в историята на мачовете на международните шампионати.

Юри Газински откри резултата в 13-ата минута. При безредие след корнер той се извиви и с глава означи първия гол на 21-ото Световно състезание по футбол след пас на Александър Головин.

Защитникът Денис Черишев удвои след хубава офанзива в 43-ата минута. Футболистът на „ Виляреал “ преодоля двама бранители, преди да простреля вратата на Ал Маюф.

Резервата Артьом Дзюба означи трети гол. С първото си допиране той се разписа за 3:0 след центриране с глава в 71-ата минута.

Отново Черишев означи четвъртия гол в първата минута на спомагателното време със страховит удар с външен фалц, с който трансферира вратаря. Той беше определен за състезател на мача.

Александър Головин от фаул оформи крайния резултат от директен свободен удар.

Една от звездите на домакините Алан Дзагоев получи разтежение в бедрото и напусна още при започване на първото полувреме.

Преди началото на шампионата имаше къса гала, на която пяха английският артист Робин Уилямс и съветската оперна прима Аида Гарифулина. След това речи произнесоха президентът на Русия Владимир Путин и главата на ФИФА Джани Инфантино, който разгласи шампионата за намерено.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР