Домакинът на 32-ото издание на Купата на африканските нации и

...
Домакинът на 32-ото издание на Купата на африканските нации и
Коментари Харесай

Сметката преди финала: Египет се похвали с приход от 83 млн. долара

Домакинът на 32-ото издание на Купата на африканските народи и 7-кратен първенец Египет, може да пропуща решителния мач за трофея, само че пък като уредник е първенец!

" Фараоните " разочароваха своите почитатели, отпадайки на осминафина. Като отплата обаче футболът ще донесе на страната 83 млн. евро. Това съобщи президента на африканската футболна централа Ахмад Ахмад.
Африка в очакване на своя футболен крал Гледайте финала сред Сенегал и Алжир директно по RING от 22:00 ч.
Той се похвали, че страната-домакин регистрира върхове доходи от конкуренцията, като изпреварва цифрата от шампионатите в Екваториална Гвинея през 2015 година и Габон през 2017 година (67 млн. долара).

Ахмад съобщи още, че няма никакви забележки към организацията и египетските домакини са реагирали доста професионално поради късото време.

Земята на фараоните не бе първият избор за хазаин на 32-ото издание на Купата на африканските народи. Организаторите гласоподаваха доверие на Камерун през 2014 година, само че в идващите 5 години нямаше прогрес нито във връзка с инфраструктурата, нито в потушаването на спора сред френско и англоговорящите в страната.

Така при започване на тази година футболната федерация на Африка взе решение да отнеме семейството на Камерун и да го повери на Египет. В страната приветстваха решението и очевидно са се справили добре със задачата. Часове преди решителния мач за по-сериозни произшествия не се оповестява.

Днес (19 юли) е финалът в конкуренцията сред Сенегал и Алжир. Мача може да гледате директно по RING от 22:00 ч.!

Домакин на идващото издание на шампионата през 2021 година ще бъде Камерун. Жребият за квалификациите ще бъде изтеглен в четвъртък (25 юли).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР