Домакинът Дания победи олимпийския шампион Русия с 30:23 (13:9) в

...
Домакинът Дания победи олимпийския шампион Русия с 30:23 (13:9) в
Коментари Харесай

Дания изхвърли олимпийския шампион Русия от европейското по хандбал

Домакинът Дания победи олимпийския първенец Русия с 30:23 (13:9) в финален мач от втората групова фаза на дамското Европейско състезание по хандбал. Така рускините отпаднаха от битката за медалите и ще спорят с Холандия за петото място.

Датчанките съумяха да " заловен последния трен " и в петък ще се изправят против любимеца за купата Норвегия, който гази всичките си противнички досега. Другият полуфинал е сред защитаващият купата си отбор на Франция и изненадата Хърватия.

Хърватките за първи път се класираха за полуфинал на подобен конгрес след триумф над Германия с 23-20 (12-12). В предварителната група те победиха международни първенец Нидерландия, което се оказа решаващо. Германките се класираха на седмо място в крайното класиране. При победа с 2 гола те щяха да срещнат Франция на полуфинала.

С триумфа девойките на Йеспер Йенсен приключиха с 8 точки, като изместиха с точка " Сборная " от второто място в група " 1 ". На първо място е Франция с 9 точки.

В група " 2 " Норвегия е с 10 точки и голова разлика +56. Хърватия остана на второ място с 8 точки, а Нидерландия на трето с 6 точки.

Отборите на Норвегия, Франция, Дания и Хърватия се класираха за международното състезание след 12 месеца, което би трябвало да се организира в Нидерландия и Испания. В него присъединяване за първи път ще вземат 32 отбора.
 Осем от осем за хандбалния Осъм
Осем от осем за хандбалния Осъм

Ловчанлии победиха Спартак (Варна) в отсрочен мач
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР