Домакинът Бразилия срази сензацията на турнира Перу с 3:1 във

...
Домакинът Бразилия срази сензацията на турнира Перу с 3:1 във
Коментари Харесай

Очаквано! Бразилия спечели Копа Америка

Домакинът Бразилия съкруши сензацията на шампионата Перу с 3:1 във финала на „ Маракана “ и завоюва за девети път в историята трофея на Копа Америка. Двата отбора се срещнаха в груповата фаза и бразилците завоюваха изрично с 5:0 в оня мач, а в този момент още веднъж се разправиха със противника след голове на Евертон (15), Габриел Жезус (45+3), който бе изпъден в 70-ата минута, и Ричарлисон (90-дузпа). Паоло Гереро (45) се разписа за „ инките “, които имат два трофея на сметката си от 1939 и 1975 година.

„ Селесао “ завоюва пета купа като хазаин на шампионата и изостава единствено от Уругвай (15 титли) и Аржентина (14 титли) по брой титли от тази конкуренция. „ Кариоките “ постоянно побеждават, когато одобряват шампионата - 1919, 1922, 1949, 1989 и 2019 година.

Още във втората минута Кристиан Куева пропусна от преференциална позиция да изведе Перу напред в резултата, пращайки топката около вратата на Алисон. " Инките " изненадващо продължиха да бъдат по-активни и да пресират домакините, а удар на Тапиа също не откри задачата. Постепенно бразилците взеха самодейността и посредством Евертон (15) поведоха. Той се разписа след центриране на Габриел Жезус, преодолял няколко бранителя преди този момент. В 24-ата минута Алекс Сандро комбинира с Роберто Фирмино, а нападателят на Ливърпул пусна паралелно по земя за Филипе Коутиньо, който шутира неопределено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР