Домакинът Ал Аин се класира за четвъртфиналите след драматична победа

...
Домакинът Ал Аин се класира за четвъртфиналите след драматична победа
Коментари Харесай

Ал Аин се класира за четвърфиналите на световното клубно първенство след грандиозен обрат

Домакинът Ал Аин се класира за четвъртфиналите след трагична победа над Тийм Уелингтън в плейофния мач от международното клубно състезание по футбол. Отборът от ОАЕ губеше с 0:3, само че съумя да изравни до 3:3 и да завоюва при дузпите с 4:3.

Новозеландците, които са първенци на зона Океания, започнаха мощно и небрежно поведоха с 3:0 с голове на Марио Барсия, Аарън Клапъм и Марио Илич. В 36-а минута гол на Ал Аин бе анулиран посредством ВАР, само че в самия завършек на първото полувреме домакините започнаха обрата с попадение на Цукаса Шиотани. 

През втората част попадения вкараха Тонго Думбия и Маркус Берг. Равенството 3:3 се резервира и след продълженията, а при дузпите Берг изпусна за Ал Аин, само че вратарят на отбора Халид Еса се трансформира в воин, спасявайки ударите на Ангъл Килколи и Джъстин Гъли и класира Ал Аин за четвъртфиналите.

Там тимът от ОАЕ ще срещне тунизийския Есперанс, а спечелилият от тази среща ще се изправи против първенеца на Южна Америка Ривър Плейт.

В другия четвъртфинал ще играят Кашима Антлърс и Гуадалахара, а спечелилият от този мач ще спори на полуфиналите с Реал Мадрид. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР