Домакин на тази новаторска идея на режисьора и директор на

...
Домакин на тази новаторска идея на режисьора и директор на
Коментари Харесай

Опера на върховете за трети път на Белоградчишките скали

Домакин на тази новаторска концепция на режисьора и шеф на културната институция - акад. Пламен Карталов, и този път ще бъде естественият феномен Белоградчишки скали. Така, като се изключи че остава правилен на стила си с представянето на оперни спектакли навън, акад. Карталов предлага на феновете и още една страст - да усетят магията на оперното изкуство измежду хубостта на българската природа.
Началото на тазгодишното издание ще бъде обещано през днешния ден, 13 юли, с постановката на балета "Корсар " от Адолф Адам, който ще се играе за първи път в подножието на естествения феномен. До 29 юли публиката ще може да се наслаждения и на балетите "Дон Кихот " и "Жизел ", както и на оперните шедьоври "Кармен " и "Тоска ".
"Опера на върховете 2018 " ще предложи на феновете и най-новия план на Софийската опера и режисьора акад. Пламен Карталов - мюзикъла "Мама миа " по музика на известната шведска поп група "АББА ". Той се показва за първи път в България, а феновете на Белоградчишките скали ще могат да го видят единствено дни след премиерата му в София на 18 юли.
На фестивала ще прозвучи за първи път и световноизвестният "Реквием " от Верди, който уредниците посвещават на 370-годишнината от основаването на Никополската епархия, на 330 години от експлоадирането на Чипровското въстание и в памет на жертвите от въстанието в Северозападна България от 1850 година
Гостите на третото издание на "Опера на върховете " ще могат да посетят и едно особено събитие - Пещерната импресия в три елементи "Вагнер Магура ", история за богове, великани, джуджета и валкюри. Това е театър в три елементи, в който в пещерата "Магура " артистите на Софийската опера ще пресъздадат възприятията и страстите на музиката и героите на композитора Рихард Вагнер.
Организатори на фестивала са Софийската опера и балет, Министерството на културата и община Белоградчик.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР