Домакин на форума на Фондация „Пловдив 2019 бе Галакси Инвестмънт

...
Домакин на форума на Фондация „Пловдив 2019 бе Галакси Инвестмънт
Коментари Харесай

Представиха работещи модели за управление на стари сгради от Европа

Домакин на форума на Фондация „ Пловдив 2019 " бе Галакси Инвестмънт Груп.

Културното завещание, както материално, по този начин и нематериално, е скъп запас за стопански напредък, претовареност и обществено развиване, както и мотор за културните и креативните промишлености. Това бе една от главните тези на полемиката за Индустриалната археология - Живият град в подтекста на актуалните концепции за културно завещание в Пловдив по самодейност на Фондация „ Пловдив 2019 ". Домакин на събитието бе водещата капиталовата компания Галакси Инвестмънт Груп.

За първи път вложител от Тютюневия град отваря вратите си за сходен конгрес. „ Виждаме, че Пловдив от ден на ден се откроява като център както за правене на бизнес, по този начин и за изкуство и просвета. Затова сме уверени, че всяка компания, избрала да работи тук би трябвало да се ангажира към провокациите на града и да оказва помощ с каквото може за развиването му. Нашето културно завещание и методът, по който го съхраняваме и му придаваме стойност, са съществени фактори при определянето на Пловдив и неговата прелест като място за живеене, работа и посещаване ", разясниха от компанията-домакин. Галакси Инвестмънт Груп е водач в създаването и ръководството на планове в областта на недвижимите парцели. Последната й инвестиция Офис Парк Пловдив се трансформира в дом за водещи аутсорсинг компании в града под тепетата и продължава да притегля вложители.

Всяко вложено евро в развиването на материалното и/или нематериалното културно завещание води облага от почти 20 евро, споделиха още от екипа на фондацията. Те показаха самодейността „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 " и „ Тютюневият град ", като един от водещите планове в програмата. По време на събитието италианският археолог и културен управител от Италия Емануеле Курти даде сполучливи образци за експлоатиране на остарели индустриални здания. Например в Рим неизползвана станция на гара е превърната в актуален пазар за локални артикули и ресторанти; изоставена социална библиотека от Болоня е върната към нов живот, а негоден киносалон в Милано събира туристи и посетители на града. В град Скио фабрика за платове се употребява за съвременни офиси, за жилища и за осъществяване на изложби и събития.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР