Домакин на фестивала „Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в

...
Домакин на фестивала „Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в
Коментари Харесай

Фестивалът Кино за пътешественици стартира в Асеновград

Домакин на фестивала „ Кино за пътешественици” ще бъде Асеновград, в продължение на осем седмици. Инициатор на концепцията, която е продължение на делото на Ангел Маринов, е Георги Сердарев. Сред лентите, които уредниците ще предложат на асеновградчани, няма български филми. Но всички осем заглавия, които ще бъдат прожектирани, са свързани с пътувания и завършения. Най-късият филм е с дълготрайност 53 минути, а най-дългият е 93 минути. Те показват разкази на хора, които обожават пътешествията, и разкриват малко познати и загадъчни места. Пътешествениците споделят възприятията и усещанията си от прекарванията. Чрез езика на киното асеновградската аудитория ще може да се допре до разнообразни точки на земното кълбо, да опознае нови светове и косвено да се срещне с колоритни персонажи.
" Главната цел е да се случва нещо из Асеновград по този начин, че той да оживее, да се усеща духът му. Идеята е младежите да се учат на просвета, тъй като не ги ли научим ние, няма кой да го направи ", показа Георги Сердарев. Той уточни, че макар близостта на Пловдив и множеството занимания, провеждащи се там, има асеновградчани, които не могат да си разрешат удоволствието да вървят на кино до огромния град. А този фестивал ще им даде опцията те също да се впуснат в света на седмото изкуство. Сердарев посочи, че в края на кинофестивала ще бъде поканен посетител, който ще опише „ онлайн “ за своите пътешествия. Организаторите възнамеряват инициатвата да се трансформира в традиция. Кинофестивалът ще се организира в осем следващи четвъртъка, като откриването и първата прожекция ще се състоят на следващия ден (04.10.18 г.) от 18:30 ч. в зрителната зала на Стария съвет. Билетът за всеки филм коства 4 лв., а ето и програмата:
- 04.10.18 година - „ С кану по Амазонка “ - 53 минути
- 11.10.18 година - „ Меден месец на път “ - 83 минути
- 18.10.18 година - „ Пътят Камино и нетипичните пилигрими “ - 90 минути
- 25.10.18 година - „ Култ “ - 87 минути
- 01.11.18 година - „ С тук-тук из Етиопия “ - 87 минути
- 08.11.18 година - „ Вземи красивото с теб “ - 64 минути
- 15.11.18 година - „ Да нагазиш в Ниагара “ - 75 минути
- 22.11.18 година - „ Исландия навендъж “ - 70 минути.
През идното лято уредниците на феста възнамеряват да основат ретро кино за коли. Идеята издаде в задатък пред Actualno.com Георги Сердарев. Но за осъществяване на самодейността занапред ще се водят договаряния за място и техническо осъществяване на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР