Домакин и инициатор на форума е Министерството на вътрешните работи

...
Домакин и инициатор на форума е Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Зам.-министър Темелакиев взе участие в министерски форум във Варшава, посветен на хуманитарните последици от войната в Украйна

Домакин и основател на форума е Министерството на вътрешните работи на Полша.

Участие в срещата взеха министри и високопоставени представители от Австрия, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Германия, Словакия, Румъния, Украйна, Молдова и Англия.

В изявлението си по време на форума заместник-министър Темелакиев съобщи, че войната в Украйна ни изправя пред общи провокации. По думите му „ би трябвало да укрепим още повече разговора сред всички наранени страни и най-много сред тези на първа линия, бързо и непосредствено да обменяме информация, да планираме взаимни дейности и да търсим съответни решения за по-ефективно ръководство на всички филантропични въпроси и аспекти на сигурността, свързани с войната “.

Заместник-министърът срещна участниците с настоящата обстановка в България и ограниченията, които страната ни – като една от най-засегнатите страни от бежанската вълна, е подхванала. Той удостовери също по този начин нуждата от по-бърз и структуриран отговор на равнище Европейски Съюз, който да включва активизиране на задоволително финансова поддръжка за страните, които поемат най-голямата тежест. Призова представителите на страните към по-голяма интензивност в границите на разнообразни европейски и районни формати на съдействие, като означи значимостта на взаимоотношението с всички прилежащи страни, които са наранени от войната в Украйна и нейните последствия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР