Дом без цветя е като тяло без душа - това

...
Дом без цветя е като тяло без душа - това
Коментари Харесай

5 растения на щастието и късмета, които трябва да имате в дома си

Дом без цветя е като тяло без душа - това най-малко настояват тези, които отглеждат растения в жилището си. Увлечени по хубостта на цветята обаче постоянно не отчитаме, че те имат своя сила, с която би трябвало да се съобразим при избора си, в случай че желаеме да запазим домашния уют и естетика.

подсилване на финансовото състояние – мястото е югоизток. Важно е обаче освен да обърнете внимание на зоната за слагане на растенията, само че и да изберете вярното цвете. Ето кои са най-силните растения, които ще подсигуряват щастието в дома ви.

Пилеа



Кръглите листа на това цвете наподобяват монети. Затова се смята, че пилеята носи благосъстояние и разцвет на притежателя. Растението не изисква избрани строги грижи. То има потребност от непряка светлина и постоянно поливане.

Божури



Има разбиране, че божурите притеглят шанс в кариерата, бизнеса и персоналния живот. Влиянието на тези цветове зависи от оттенъка на пъпките му. Червените божури разпалват пристрастеността сред влюбените, до момента в който белите цветове внасят мир и успокоение в къщата, настояват градинари и езотерици.

Цитрусови дървета



Дърво от лимон, портокал или мандарина носи триумф и разцвет на своя притежател. Важно е единствено да запомните, че такива дървета се усещат най-добре на топло, добре осветено място.

Папрат



Папратът не е съответно растение, а сборното название на 9000 разнообразни разновидности. Според Фън Шуй, папратът в дома служи като тип филтър, който всмуква отрицателната сила. Много от папратите пречистват въздуха от прахуляк и спомагателни примеси.

Спатифилум



Популярно наименование на Спатифилума е Женско благополучие. Според легендата, в случай че обкръжите растението с доста внимание и грижа, то ще внесе огромна доза шанс в любовта и фамилния живот. Дали това е по този начин или е просто легенда, никой не може да твърди сигурно.

Сигурно е, обаче, че растенията внасят прохлада и спокйствие в дома. Пречистват въздуха и ви пречистват от вредата на напрежението. Това е значима причина за друг взор към околния свят, който води до повече наслада и благополучие. Дори водни растения могат да се отглеждат в домашни условия. Сред тях са зюмбюл, кали, водни лилии и циперус. Трябва обаче да запомните, че те изискват избрани правила в грижата. Ако тези правила не съблюдават, доста бързо тези цветя ще ви изоставен и е разумно, че това ще ви натъжи доста и ще ви направи нещастни.

Източник: zajenata.bg

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР