Долни чифлик. Апелът на институциите към жителите на общината е

...
Долни чифлик. Апелът на институциите към жителите на общината е
Коментари Харесай

Община Долни чифлик и БЧК стартират благотворителна иинициатива в помощ на хората в Украйна

Долни чифлик. Апелът на институциите към жителите на общината е да се подаряват най-вече хигиенични материали и нови одеала и завивки с етикет от производителя
На 4 март т.г. – петък, Община Долни чифлик и Българският Червен кръст започват благотворителна самодейност в помощ на хората, потърпевши от войната в Украйна, оповестиха от пресцентъра на общината. Апелът на уредниците е да се подаряват най-вече хигиенични материали (дезинфектанти; мокри кърпи; пакетчета кърпички; памперси за бебета; дамски превръзки; сапун; шампоан; душ гел; паста за зъби; четка за зъби и всички останали), ново спално долни дрехи и нови одеала и завивки, като същите би трябвало да са с етикет от производителя. Пунктът, в който ще се събират даренията, се намира в Дневния център за остарели хора - гр. Долни чифлик, който се намира в Народно читалище „ Изгрев – 1919 “. Работното време на пункта ще е от 9,00 до 17,00 часа всеки работен ден, заяви кметът на общината Красимира Анастасова.

За повече информация можете да се свържете с Галина Колева на тел. 0889960423.
Разбира се, искащите да дарят финансови средства, също са добре пристигнали. Те могат да го създадат на специфичната банкова сметка на БЧК, посредством SMS на номер 1466 за всички мобилни оператори и посредством онлайн подаяние на: https://www.redcross.bg.

Специалната банкова сметка на БЧК в лв.:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF

(За потърпевшите от рецесията в Украйна)

Финансовите средства ще бъдат ориентирани за подкрепяне на потърпевшото население на територията на Украйна и пристигналите в България, прокудени от спора.
На 28 февруари БЧК започва Национална акция за набиране на финансови средства за засегнатите от спора на територията на Украйна и идващите в нашата страна. Към всички регионални центрове на БЧК са мобилизирани доброволчески екипи за набиране на дарения.

БЧК отпусна 10 000 швейцарски франка от своя Фонд „ Бедствия, повреди и рецесии ” по незабавния прелиминарен зов на МФЧК/ЧП за подкрепяне на дейностите на Червения кръст в Украйна и прилежащите страни.

Можете да предложите помощ тук:

Единен информативен портал за рецесията в Украйна
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР