Долната камара на руския парламент ще разгледа на 14 февруари

...
Долната камара на руския парламент ще разгледа на 14 февруари
Коментари Харесай

Руската Дума гледа на 14 февруари призив към Путин да признае донбаските сепаратистки анклави

Долната камара на съветския парламент ще прегледа на 14 февруари послание към президента Владимир Путин, с което го приканва да признае съветските етнически сепаратистки анклави в Източна Украйна за самостоятелни, съобщи уеб сайтът РБК.

Датата е седмица преди края на Зимните олимпийски игри в Китай. Русия подписа резолюция на Организация на обединените нации, която поддържа олимпийското помирение по света по време на игрите – сред 4 и 20 февруари за олимпиадата и сред 4 и 13 март за параолимпиадата. Резолюцията приканва всички горещи точки да разгласят помирение, най-малко до момента в който траят игрите. Затова съгласно разузнаванията на страни от НАТО най-вероятният интервал за вероятно съветско нахлуване над Украйна е 20 февруари-4 март.

Предложението за признаването на така наречен Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) идва от водача на съветските комунисти Генадий Зюганов. Той твърди, че с подобен акт Москва ще извърши дълга си да подсигурява сигурността на етническите руснаци в Украйна.
Миналата седмица партията на Путин " Единна Русия " прикани Кремъл да въоръжи сепаратистите в двете непризнати от никого територии. Русия твърди, че на тях досега няма съветски оръжия. Официалната съветска агитация от края на предходната година твърди, че Украйна желае да си ги върне със мощ и НАТО я подстрекава да направи това, като я въоръжава и разполага сили в Черно море и Източна Европа. Русия отхвърля да има пръст в отцепването на ДНР и ЛНР в богатия на въглища Донбас през април 2014 година, малко след съветската анексия на Крим. Но сателитни фотоси неведнъж демонстрираха, че в териториите има съветски въоръжени сили. Смята се, че те сега наброяват към 3000 души. Според НАТО локалното съветско опълчение разчита на към 35 000 бойци, доста от които обучавани в Русия. Сепаратистите организираха в териториите избори, които нито Украйна, нито някой в Европа и в света признава. Едно от настояванията на Москва е Украйна да промени конституцията си, с цел да получат ДНР и ЛНР самостоятелен статут. Киев отхвърля. Един от сюжетите за " лимитирано съветско навлизане " в Украйна, които се обсъждаха в интернационалните медии през миналия месец е Русия публично да окупира със свои войски тези територии и по сюжет, сходен на кримския, да инсценира там референдуми за присъединението им.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР