Долната камара на руския парламент призова президента Владимир Путин да

...
Долната камара на руския парламент призова президента Владимир Путин да
Коментари Харесай

Руският парламент призова Путин да признае Донецка и Луганска република

Долната камара на съветския парламент прикани президента Владимир Путин да признае отделилите се от Украйна Донецк и Луганск за самостоятелни републики.

" Нашите съграждани и сънародници, които живеят в Донбас, се нуждаят от нашата помощ и поддръжка ", изясни ръководителят на Държавната Дума Вячеслав Володин като засяга към 700 000 поданици на Източна Украйна, които получиха съветски паспорти през последните години.

В отговор външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че едно самопризнание на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска република ще значи, че Москва се отхвърля от Минските съглашения " с всички съпътстващи последствия ".

В същото време висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел осъди във вторник поддръжката на съветския парламент.

" Това самопризнание би било очевидно нарушаване на споразуменията от Минск “, уточни Борел.

" Подкрепата и задължението на Европейски Съюз към независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници остават непоколебими. Призоваваме Русия да съблюдава своите задължения и да се ангажира добросъвестно в границите на Нормандския формат и Тристранната контактна група ", добави той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР