Долната камара на руския парламент на Русия прие законопроект за

...
Долната камара на руския парламент на Русия прие законопроект за
Коментари Харесай

Руският парламент гласува за излизането на страната от ЕСПЧ: Не можем да се съгласим с тях

Долната камара на съветския парламент на Русия одобри законопроект за прекратяването на осъществяванията в Русия на решения от Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).

Държавната дума гласоподава и одобри две оферти - едно, с което се приключва юрисдикцията на съда в страната и друго, което дефинира датата 16 март като дата за спирането на връзките. Всички взети решения на съда против Русия след 15 март няма да бъдат изпълнявани. По-рано Москва подаде заявление и за излизане от Съвета на Европа.

Предвижда се и изплащането на компенсации по решенията на Европейски съд по правата на човека да става единствено в рубли и единствено по сметки в съветски банки.

" Европейският съд по правата на индивида се трансформира в инструмент за политическа битка против нашата страна в ръцете на западните политици. Някои негови решения бяха в директно несъгласие с Конституцията на Русия, с нашите полезности и обичаи ", съобщи Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума.

По думите му Европейски съд по правата на човека е изискал Москва да признае еднополовите бракове, дружно с други сходни решения, които са били постановявани от съда.

" Ние не можем да се съгласим с тях ",допълни Володин.

Той посочи, че решенията на съветските съдилища ще имат преимущество пред постановленията на Европейски съд по правата на човека.

На 15 март Комитетът на министрите на Съвета на Европа реши да изключи Русия от организацията. Решението беше взето, откакто Русия стартира военна инвазия в Украйна. Европейският съд по правата на индивида е част от Съвета на Европа.

По-рано някогашният съветски президент Дмитрий Медведед сподели, че излизането на страната от организацията е опция за обновяване на смъртното наказване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР