Долната камара на румънския парламент прие днес серия законодателни инициативи

...
Долната камара на румънския парламент прие днес серия законодателни инициативи
Коментари Харесай

Румъния гласува отлагане на плащането на осигуровките, сметки и вноските по кредитите

Долната камара на румънския парламент одобри през днешния ден серия законодателни начинания на Социалдемократическата партия (СДП) и нейните съдружници, предвиждащи облекчения за компаниите и физическите лица в изискванията на обстановката с ковид, която докара до въвеждането на редица строги ограничения и ограничавания за жителите и бизнеса в страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки телевизия Диджи 24.

Проектите, инициирани от СДП, партия Про Румъния и Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ), плануват отсрочване на заплащанията на обществените осигуровки за засегнатите от рецесията с ковид компании за три месеца, отсрочване на заплащането на сметките за вода, сила, газ, телефон, интернет, кабелна телевизия, за физическите и юридическите лица за три месеца, както и отлагане на вноските по банковите заеми за физически и юридически лица за период до 9 месеца без начисляване на рента.

Одобрените през днешния ден нормативни актове съдържат редица разлики по отношение на признатите от държавното управление изключителни постановления с сходни ограничения, разширявайки обсега им. Управляващата Национално-либерална партия (НЛП) съобщи, че ще оспори признатите нормативни актове в Конституционния съд. Лидерът на депутатите от НЛП Флорин Роман упрекна основателите на плановете в " популизъм и безнаказаност " и предизвести, че тези ограничения може да доведат до тежка икономическа рецесия и загуба на стотици хиляди работни места.

Камарата на депутатите одобри също проектозакон, предусещащ чиновниците, изпратени в техническа безработица по време на изключителното състояние в Румъния, да получават 75 % от главната си заплата.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР