Долната камара на парламента в Русия прие на второ четене

...
Долната камара на парламента в Русия прие на второ четене
Коментари Харесай

Русия приема на второ четене медийния закон за чуждестранните агенти

Долната камара на Народното събрание в Русия одобри на второ четене закон, който ще разреши на съветските управляващи да посочат непознати медии, работещи в страната като " задгранични сътрудници ", оповестява РИА Новости.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изиска от RT America, която има връзки с телевизионната станция RT, да се записва като " задграничен сътрудник " след обвинявания на разследващите служби на Съединени американски щати, че Русия се е намесила в миналогодишните президентски избори.

Русия, която отхвърля интервенция в американските избори съобщи, че ще реагира против дейностите на Съединени американски щати. Преди законът да бъде утвърден от Горната камара на Народното събрание, се чака и трето четене.

Натискът върху съветските медии в чужбина е недопустим. Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Песков разясни, че съветският водач Владимир Путин е провел среща със Съвета за сигурност на Русия и на нея са стигнали до заключението, че има недопустим напън върху съветските медии в чужбина. Путин е подчертал, че този напън е изключително осезателен напоследък.

Руският телекомуникационен регулатор упрекна американския ефирен канал CNN International, че нарушава съветските закони. Регулаторът добави, че е привикал представители на малкия екран по отношение на казуса.

Нарушенията са свързани с лиценза за лъчение на малкия екран. От Роскомнадзор разясниха, че ще продължат " редовно да наблюдават " задграничните медии на съветска територия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР