Долната камара на парламента на Испания в сряда отхвърли с

...
Долната камара на парламента на Испания в сряда отхвърли с
Коментари Харесай

Испанският премиер преодоля леко вот на недоверие

Долната камара на Народното събрание на Испания в сряда отхвърли с огромна разлика предлагането за избор на съмнение към лявото държавно управление, импортирано от крайнодясната партия " Вокс " , както се очакваше, предава Ройтерс.

Само един народен представител от дясноцентристката " Гражданите " се причисли към 52-мата представители на " Вокс " в поддръжка на предлагането, до момента в който 201 депутати гласоподаваха срещу в 350-местната камара, а 91 - основно от консервативната Народна партия (НП), се въздържаха.

От " Вокс " знаеха, че предлагането им ще се провали, само че водачът на тази партия Сантяго Абаскал не се отхвърли от гласуването, създавайки бездънен раздор в партията, третата по величина в Народното събрание след Социалистическата работническа партия на премиера Педро Санчес и Политическа партия.

Анализаторите споделят, че този ход евентуално може да навреди на известността на " Вокс " в година на избори. Няколко скорошни изследвания предвидиха, че " Вокс " ще получи по-малко места, в сравнение с изборите през 2019 година

" Вокс " базира настояването си за избор на съмнение на изказвания, че държавното управление е застанало на страната на каталунските и баските сепаратисти, които поддържат политиката му в Народното събрание в подмяна на отстъпки, " неверна и конфискационна " икономическа и фискална политика и други обвинявания. То изиска неотложно премахване на администрацията и предварителни избори.

Двудневният спор преди гласуването разреши на Санчес да разгласи своите позиции обществено, с цел да обори опозицията и да подчертае достиженията на своето съдружно държавно управление, защото акцията за районните избори през май и общите избори през декември набират скорост.
 Със закон Испания изравнява броя на мъжете и дамите в политиката и бизнеса
Със закон Испания изравнява броя на мъжете и дамите в политиката и бизнеса

За Санчес това е стъпка в интерес на феминизма и испанското общество като цяло
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР