Долната камара на германския парламент отмени редица коронавирусни ограничения за

...
Долната камара на германския парламент отмени редица коронавирусни ограничения за
Коментари Харесай

Ваксинираните граждани в Германия ще се ползват с привилегии

Долната камара на немския парламент анулира редица коронавирусни ограничавания за хора, които са имунизирани против новия ковид или са го преболедували, съобщи ДПА, представена от bTV.

Новата мярка разрешава на тези хора да се срещат без ограничавания в броя на участниците в събиранията. Освен това те няма да бъдат броени при събирания с неимунизирани, т.е. ще се гледа единствено броят на неимунизираните при инспекция дали са спазени лимитите за брой участници.

В поддръжка на анулацията са дали своят вот партиите от ръководещата коалиция, както и Зелените и партия " Левите ". Либералната Свободна демократична партия се е въздържала, а крайнодясната " Алтернатива за Германия " е гласувала " срещу ".

Ако мярката бъде призната и в горната камара на следващия ден, тя може да влезе в действие още този уикенд.

Гласуването идва в миг, когато броят на новозаразените в Германия бележи спад, а имунизационната акция напредва с положително движение. Вчера новозаразените за последните 24 часа са били 18 034, което е спад от 19 % на седмична база. Над 8 % от германците към този момент са напълно имунизирани, а над 30 % са получили най-малко една доза ваксина, като в този момент темпото на имунизиране е над 1 милион инжекции дневно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР