Долната камара на германския парламент, Бундестагът, одобри свързан с климата

...
Долната камара на германския парламент, Бундестагът, одобри свързан с климата
Коментари Харесай

Бундестагът одобри свързан с климата законодателен пакет

Долната камара на немския парламент, Бундестагът, утвърди обвързван с климата значим законодателен пакет, който цели да подсигурява, че Германия ще реализира задачите си да понижи излъчванията на парникови газове до 2030 година, съобщи Ройтерс.

Това стана след месеци на пазарлъци сред християндемократическия блок на канцлера Ангела Меркел и съдружния му сътрудник - социалдемократическата партия.

Германия, която е най-голямата стопанска система в Европа, се стреми да понижи до 2030 година парниковите излъчвания до 55 % от равнищата им през 1990 година

Законодателният пакет постанова отговорности на разнообразни държавни ведомства и ще докара до увеличение на разноските на крайните консуматори за потребление на изкопаеми горива в превоза и отоплението. Той планува през 2021 година да влезе в действие цена на въглеродните излъчвания, отбелязва ДПА.

Цената на влаковите билети би трябвало да падне от началото на идната година, вследствие на понижаване на Данък добавена стойност, с цел да намалеят пътуванията по въздух и с коли. Същевременно от 1 април следващата година ще нарастнат билетите за вътрешните полети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР