Долната камара на германския парламент, Бундестагът, одобри днес свързан с

...
Долната камара на германския парламент, Бундестагът, одобри днес свързан с
Коментари Харесай

Бундестагът прие ключов законодателен пакет свързан с климата

Долната камара на немския парламент, Бундестагът, утвърди през днешния ден обвързван с климата значим законодателен пакет, който цели да подсигурява, че Германия ще реализира задачите си да понижи излъчванията на парникови газове до 2030 година, съобщи Ройтерс.

Това стана след месеци на пазарлъци сред християндемократическия блок на канцлера Ангела Меркел и съдружния му сътрудник - социалдемократическата партия. Германия, която е най-голямата стопанска система в Европа, се стреми да понижи до 2030 година парниковите излъчвания до 55 % от равнищата им през 1990 година Законодателният пакет постанова отговорности на разнообразни държавни ведомства и ще докара до увеличение на разноските на крайните консуматори за потребление на изкопаеми горива в превоза и отоплението. Той планува през 2021 година да влезе в действие цена на въглеродните излъчвания, отбелязва ДПА.

Учени: Климатичните промени донесоха наводнения, пожари, чума

Цената на влаковите билети би трябвало да падне от началото на идната година, вследствие на понижаване на Данък добавена стойност, с цел да намалеят пътуванията по въздух и с коли. Същевременно от 1 април следващата година ще нарастнат билетите за вътрешните полети.
Бундестагът одобри също ограничения за субсидиране на пасажерите, употребяващи железопътен превоз, и за реставрация на здания. Те бяха разкритикувани както от екологични организации, които ги считат за незадоволителни, по този начин и от икономисти, съгласно които ще бъдат наранени по-неплатежоспособните жители.

Климатичните промени вършат феномените Ел Ниньо по-силни

Данъчните аспекти на законодателния пакет ще би трябвало да бъдат утвърдени и от горната камара на немския парламент, с цел да влязат в действие. Те ще бъдат разисквани от Бундесрата в края на месеца, на фона на индикациите, че той може да упорства за промени, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. Горната камара на немския парламент съставлява 16-те провинции в страната.

5 богати страни дадоха обещание съвсем 6 млд. $ за Зеления фонд за климата

Зелените, които са част от ръководещата коалиция в девет провинции, могат да забавят или блокират законодателния пакет. Високопоставен представител на екологичната партия съобщи, че ограниченията не са нито бързи, нито ефикасни в задоволителна степен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР