Долната камара на френския парламент одобри тази нощ законопроекта с

...
Долната камара на френския парламент одобри тази нощ законопроекта с
Коментари Харесай

Отново полицейски протест във Франция

Долната камара на френския парламент утвърди тази нощ законопроекта с ограничения за усмиряване на протестното придвижване на " жълтите жилетки ". Законопроектът с оферти на президента Еманюел Макрон планува нарастване на минималната заплата със 100 евро месечно и анулация на плануваното повишение на данъчното облагане на пенсионерите с месечен приход под 2000 евро. Междувременно, в Париж не престават митингите. Този път недоволството е на служителите на реда.

Френски служители на реда стачкуваха на бул. Шанз-Елизе в Париж против изискванията на труд. Въпреки постигнатото тази седмица съглашение сред полицейските профсъюзи и държавното управление за нарастване на заплатите и погашение на неполучените хонорари за ексклузивен труд. Според протестиращите служители на реда ограниченията на кабинета са половинчати.
Гийом Льобо, служител на реда: Правителството се отнася към нас по същия метод като към " жълтите жилетки ". Обявиха прекомерно отчасти нарастване на заплащането на служителите на реда. Постигнатото съглашение отлежаваше две години в министерството на вътрешните работи, без да бъде приложено. Не сме удовлетворени от тези ограничения, тъй като нашите претенции са по-сериозни. Важно е да се знае и какъв брой висок е процентът на самоубийствата измежду служителите на реда.  © Българска телеграфна агенция
Споразумението с държавното управление бе реализирано след полицейски митинги. Служителите на реда обявиха, че са претрупани поради демонстрациите на " жълтите жилетки " през последните седмици, както и поради увеличеното наблюдаване във Франция след офанзивата на коледния базар в Страсбург.

Договорката с френското държавно управление планува до 2020 година заплатите на френските служители на реда да бъдат увеличени със 150 евро месечно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР