Долната камара на френския парламент одобри данък за интерент гигантите

...
Долната камара на френския парламент одобри данък за интерент гигантите
Коментари Харесай

Френските депутати одобриха данък от 3% за интернет гигантите

Долната камара на френския парламент утвърди налог за интерент колосите като " Google " (Google), " Амазон " (Amazon) и " Facebook " (Facebook), съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Целта на признатия през днешния ден закон е да попречи на мултинационалните компании да заобикалят заплащането на налози, като откриват централи в страните от Европейски Съюз с ниски налози. В момента фирмите съвсем не заплащат налози в страните, в които имат огромни продажби като Франция.

Законът планува налог от 3 % за цифровите компании с световни доходи от над 740 милиона евро (847 милиона долара) и доходи във Франция от над 25 милиона евро. Законът може да засегне американски компании, в това число " Еърбиенби " (Airbnb) и " Юбър " (Uber), както и фирмите от Китай и Европа.

Законът влиза в Сената идната седмица, а френското държавно управление се надява, че и други страни ще последват образеца на Париж. Технологичният бранш предизвести, че това може да докара до по-големи разноски за потребителите. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР