Долната камара на чешкия парламент одобри законопроект, с който в

...
Долната камара на чешкия парламент одобри законопроект, с който в
Коментари Харесай

Чехия иска да впише правото на огнестрелно оръжие в конституцията

Долната камара на чешкия парламент утвърди законопроект, с който в конституцията на страната се вписват правата на притежателите на огнестрелни оръжия. Това опонира на самодейност на Европейския съюз за ограничение на някои оръжия след ислямистките набези в огромни градове в Европа, съобщи организация
" Ройтерс ".

Европейската комисия контракти през декември по-строги правила за огнестрелните оръжия, а вътрешните министри от общността дефинитивно утвърдиха измененията през април, макар че Чехия, Люксембург и Полша гласоподаваха срещу.

Чехите, които имат традиция за владение на огнестрелни оръжия, изключително за лов, възразяват срещу някои аспекти на стягането на разпоредбите. Вносителите на законопроекта обаче споделиха, че измененията в конституцията няма да попречат на наредбата на Европейски Съюз да влезе в действие.

Законодателството, подкрепено от 139 депутати в 200-членната долна камара на Народното събрание, дава на жителите правото да употребяват своите огнестрелни оръжия, с цел да оказват помощ за сигурността на страната. В законопроекта се споделя, че той е " в отговор на увеличението на заканите за сигурността в последно време, изключително заплахата от прояви на принуждение като обособени терористични набези... дейни нападатели или други насилствени хибридни закани ".

Изменението на конституцията би трябвало да бъде подложено на гласоподаване и в горната камара, където е належащо то да бъде подкрепено от две трети от членовете ѝ, преди да може да бъде подписано от президента Милош Земан, който го поддържа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР